Jump to content

vjera


Ekatarina

Preporučene objave

svakako ako prakticiranje ijedne religije je u toj mjeri da djecu lišava njihovih prava, ide u asketizam, nametanje vlastitih vjerskih uvjerenja djeci tako da ih to sputava u njihovom vlastitom razvoju. to je malo osjetljivo pitanja (ono, kao, imamo vjerske slobode itd itd.. ) sve 5 ali djeca nikako u tome ne smiju biti-postati žrtvom naših vlastitih uvjerenja. Ne znamo ipak konkretnije detalje: u čemu ih ona to lišava i kako se to odražavaju njizina vjerska uvjerenja na djecu. Konkretnije, pls, pa i odgovori mogu biti konkretniji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca ne slave rodjendan, nema Bozica, Uskrsa, poklona. Nema skolskih izleta, vanskolskih aktivnosti (sport, plesne grupe itd.) igranje vani svedeno na minimum. Djeca i ne bi isla sa njom na njihove sastanke ali pod pritiskom moraju jer ako jednu nedjelju preskoce od ostalih bivaju provjeravani zasto nisu dosli. U skoli su ocjene sve losije jer dva puta idu na nesto kao vjeronauk (ne znam kako se kod njih to zove) + dani kad su obavezni da dodju na "skupstine". Majka se ne druzi samo sa ostalima clanovima te vjerske skupine. Ne bi htjela imenovati koja je to vjera da nekoga ne uvrijedim no pretpostavljam da znate!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Poštovana Ekatarina ,

 

Kad čujem takve stvari ,

diže mi se kosa na glavi .

 

Čuvaj nas Bože vjere i vjerovanja ,

pa bez puno pametovanja i mudrovanja ,

kontaktirajte nadležnu instituciju ,

koju zovu pravobraniteljica za djecu .

 

 

Dječja pravobraniteljica je pravi izbor jer djeluje neovisno i samostalno, držeći se načela pravičnosti i morala, nitko joj ne smije davati upute i naloge u njezinom radu, a ona i njeni zamjenici ne smiju pripadati niti jednoj političkoj stranci niti sudjelovati u političkim aktivnostima.

Između ostalog prati usklađenost zakona i drugih propisa u Republici Hrvatskoj koji se odnose na zaštitu prava i interesa djece s odredbama Ustava Republike Hrvatske, Konvencije o pravima djeteta i drugih međunarodnih dokumenta koji se odnose na zaštitu prava i interesa djece; izvršavanje obveza Republike Hrvatske koje proizlaze iz Konvencije o pravima djeteta i drugih međunarodnih dokumenata; primjenu svih propisa koji se odnose na zaštitu prava i interesa djece; prati povrede pojedinačnih prava djece i proučava opće pojave i načine povreda prava i interesa djece;

Ovlaštena je upozoravati, predlagati i davati preporuke. Tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i pravne osobe, obavezni su surađivati s pravobraniteljicom za djecu i na njezin zahtjev podnositi izvješća i odgovarati na upite te odmah, a najkasnije u roku od 15 dana izvijestiti pravobraniteljicu za djecu o poduzetom u povodu njegovog upozorenja, prijedloga ili preporuke. Ukoliko tijela i pravne osobe ne postupe u propisanom roku prema njegovom traženju, pravobraniteljica za djecu će o tome obavijestiti tijelo koje obavlja nadzor nad njihovim radom. Ako tijelo koje obavlja nadzor ne izvijesti o utvrđenim činjenicama i poduzetim mjerama, pravobraniteljica će o tome obavijestiti Vladu Republike Hrvatske;

Adresa:

Andrije Hebranga 4/1

10000 Zagreb

 

Telefon:

01/ 4929 669, 01/4921 278

Fax.:

01/4921 277

E-mail:

info@dijete.hr

 

Želim Vam odlično zdravllje i neka se vaša kap pretvori u slap !

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posto se majka djece odrekla Hrvatskog drzavljanstva i uzela Njemacko da li ti zakoni kace i nju? Djeci nije mogla uzeti Njemacko drzavljanstvo jer je otac Hrvatski drzavljanin i tek sa punoljetnoscu same biraju ciju ce putovnicu. Razvod je bio sporazuman u Hrvatskoj, sve kako je odredjeno na sudu u Hrvatskoj prihvatio je sud i u Njemackoj. Tada su oboje bili Hrvatski drzavljani. Da li ona ima sad veca prava tj. ako se slucaj prijavi u Hrvatskoj, da li djeca pripadaju tom zakonu zemlje ciji su drzavljani ili gdje zive? Prakticki, ona je sada u Hrvatskoj stranac!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li pravobraniteljica moze dati i informaciju preko e-maila sta je najbolje uciniti? Ne znam kako ovdje gledaju na vjerska prava. Ovdje je malo tesko uciniti ista protiv samohrane majke, zlostavljanjem se samo racuna ako se djete tuce, ako majka pije ili se drogira. Njoj nitko ne zeli oduzeti djecu jer majka je majka a posto joj se ne moze objasniti da djeci svojom zaslijepljenoscu vjerom cini veliki propust u djetinjstvu i dalji za sretan zivot, moralo bi se to uciniti pod odredbom zakona! Da su im sluzbe ucinkovite, bas i nisu, moze se na TV-u vidjeti puno slucajeva gdje su gadno zakazali. Vjerovali ili ne, neke su stvari bolje kod nas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ne ide mail, obvezno telefon u ruke.. i dopis.. (super zerjav, hvala :-) .. i obavijestiti i czss (nadležni, po mjestu stanovanja ili glavnu im službu u gradskom poglavarstvu).. a raspitati se i u ministarstvu socijalne skrbi-međunarodni odjel ili tak nekako zbog ovih njemačko-hrvatskih državljanstava, iako mislim da je u ovom vašem slučaju hrvatsko pravosuđe u igri... ... Sve argumentirano iznijeti, objektivno čim više. dokumentirati. u ovom slučaju su nažalost ugrožena temeljna dječja prava (pogledati i sve ono što spada pod UNICEF-ova dječja prava) . OBVEZNO kako god, ako treba i golubom pismonošom ili fizički otići do pravobraniteljice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čak i kod nas nešto o tome piše, za hvatanje od kud početi...

 

Članak 96.

 

(1) Roditelji su dužni brinuti se o redovitom obveznom školovanju djeteta.

 

(4) Roditelji imaju dužnost brinuti se o svestranom obrazovanju svoga djeteta i poticati njegove umjetničke, tehničke, športske i druge interese.

 

Članak 93.

 

(2) Odgoj djeteta mora biti u skladu s njegovom dobi i zrelosti, te s pravom djeteta na slobodu savjesti, vjerskog i drugog uvjerenja.

 

Kontaktirajte telefonom pravobraniteljicu, ono što je zerjav napisao je citat njenih ingerencija, ako se ogluši centar, ona neće...

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija