Jump to content

Pomoć-rodiljne naknade


Odi

Preporučene objave

Dakle, totalno sam zbunjena pa molim vašu pomoć.

Zaposlena sam od 01.12.2003 do 07.08.2006. te ponovo od 15.10.2006.godine.

07.02.2007. odlazim na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći.

Zanima me na osnovu čega će mi sad izračunati rodiljnu naknadu - koliko plaća bih morala imati da dobijem onaj zakonski maksimum budući da je moja plaća veća od 4.250,00 kn.

HZZO vas lijepo molim mi niti ne spominjite jer oni razgovaraju na nivou da mi radimo njihov posao pa nas samo podsjećaju :-o

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknada plaće iznosi 100% od osnovice za naknadu:za vrijeme bolovanja zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem

 

Naknada plaće pripada osiguraniku u visini propisanoj ovim Zakonom, a pod uvjetom, da prije dana nastanka slučaja na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu ima ostvaren staž osiguranja u Zavodu na temelju radnog odnosa ili obavljanja gospodarske djelatnosti, odnosno obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja od najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje).

 

 

Ako veliš da imaš naknadu plaće kakvu imaš a valjda je tako kad je ona već obračunata i isplaćena, onda te ne izgleda ne kači ovaj "minimalni" uvjet i biti će to isplaćene plaće odnosno nadoknade plaće u tom iznosu koji ti ulazi u prosjek obračuna za prvih 6 mjeseci rodiljne naknade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija