Jump to content

Majčina prava


trape

Preporučene objave

Može li ocu pripasti dijete, ukoliko majka radi posao u smijenama i mjesečno ispada da je otac "dostupniji" nekoliko sati više za čuvanje djeteta. Tim argumentom otac namjerava oduzeti trogodišnju djevojčicu za koju se od njenog rođenja brine samo majka. Pokreću brakorazvodnu parnicu, žena je sva izvan sebe. Najljepše vas molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom forumu već ima jako puno postova upravo na temu koju vi podižete. Sve u svemu, oba su roditelja prema zakonu jednaka, no u praksi je majka prva među jednakima, te dijete uglavnom bude povjereno na odgoj i čuvanje majci.

 

Prosurfajte malo forumom obiteljskog prava i sigurno ćete u više navrata naći odgovor na pitanje koje ste postavili, i vidjeti da se majka u biti nema razloga previše bojati osim ako je narkomanka, alkoholičarka ili ozbiljni psihički bolesnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ja si to mogu protumačiti ovako, prema vlastitoj situaciji. Otac, naravno, obožava djecu, ali s obzirom da je mama (tj. ja) na porodiljnom kompletnu brigu lagano prepušta meni. Još i više otkad smo u lošim odnosima, misleći da će me time slomiti. Ne znam ima li priča s početka i drugu stranu, ali meni je i ovakva sasvim moguća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili varijanta mog iskustva: otac također naglo poželi djecu, ali samo polovicu djece. Sada ne razmatramo zašto samo polovicu već motiv traženja ijednog a odgovor se nalazi sada u činjenici da ih ne pokušava ni viđati minimalno koliko mu je dozvoljeno a kamoli više, što bi bilo sasvim normalno da je motiv bio iskrena želja za djetetom/djecom.

 

Svaka priča ima lica i naličja a svi ljudi svoje zamisli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovane tiki i newbie...

to što se vama događa je primjer muža- barabe, natovare sve ženi na leđa i gleda ju kak se pati.vjerovatno zato što je on sam sebi najbitniji, ali morate znati da nas ima drugačijih , ja se osobno ravnam prema svom djetetu pa mi sve lakše pada, a to moju su-prugu toliko zna nasikirati jer smatra da se iza moje brige nešto krije...dijete mi je naj bitnije na svijetu...zato ne podnosim roditeljski egoizam i neodgovornost s bilo koje strane dolazio.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne natovare oni nama djecu, nego smo ih "natovarile" same! To je prva činjenica. I ne osjećamo se natovareno.

Drugo: ne gledaju kako mi patimo već ih nije broga ako djeca pate jer to niti vide niti ih je briga.

Zato ćemo povezati prvu i drugu iznesenu činjenicu: natovarene bi bile da ih moramo takve gledati doma. Amen!

 

A ne likujem nad činjenicom da će im se takav odnos prema djeci vratiti kad-tad, već je to vrlo jadno i žalosno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija