Jump to content

Bračna ne-tečevina


sarabara

Preporučene objave

Moj bivši suprug, koji već četiri godine (nakon pravomoćne sudske presude) ne plaća aliment. za zajedničko dijete , nezaposlen i bez imovine u Hr, sada želi prodati stan u Beogradu, koji je kupio za vrijeme trajanja braka (koji je inače i sklopljen i razveden u Zagrebu), ali sredstvima zarađenim PRIJE stupanja u brak, što ja nikada nisam niti osporavala, niti od njega bilo što potraživala (osim 1000 kn mjesečno dosuđene alimentacije).

Od mene traži da kod javnog bilježnika potpišem izjavu kojom se odričem bilo kakvog potraživanja tj da je stan isključivo njegovo vlasništvo , jer mu takva izjava NAVODNO treba u slučaju kad kupac stana traži od banke odobravanje kredita. Nije mi naročito logično, ali mi se čini kao možebitna i jedina prilika da utjeram dug za alimentaciju, samo baš ne znam kako?

I zašto uopće banka traži tu izjavu, stan je on kupio i njegovo je vlasništvo ...? Od kuda im ja uopće na pameti???

Inače, prilikom sastavljanja tužbe moja odvjetnica mi je savjetovala da ne spominjem taj stan, jer da u slučaju spominjanja nekretnine i to još u Srbiji neće sa raspravom baš brzo ići, a meni je bilo u interesu čitavu tu priču samo završiti što prije.

Budući da ga na žalost dobro poznajem, znam da od njegovih obećanja kako će od novaca dobivenih prodajom stana plaćati alimentaciju za dijete neće biti ništa, ako ga na neki način ne "prisilim".

Kako?

:-(:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A sorry, zašto bi uopće išta potpisivala bivšem a nakon 4 godine od razvoda?

Jedan od odgovora na žalbu županijskom sudu glede uzdržavanja djece, iako je cifra bila sasvim podnošljiva na plaću koju je bivši tada imao, a sad ima i više, bio kako u vlasništvu ima 2 stana i to čak tada nerazdjeljene bračne stečevine, u jednom stanuje a drugi može iznajmiti. Prema tome...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovorima.

 

Kako da ga natjeram da mi plati kada NEMA od kuda? Jedino što ima je taj stan, koji bez tog papira ne može prodati . To je njegova verzija, naravno.

 

Evo što sam napravila, budući da je on uporni udav kada nešto treba: uvjetovala sam potpis tog papira njegovim potpisom izjave kako će od novca dobivenih prodajom stana podmiriti zaostatke alimentacije, i osigurati sredstva za alimentaciju do djetetove punoljetnosti.

 

Mogu li ja sad nekako temeljem te njegove izjave koju je ovjerio na sudu valjda, oni nemaju bilježnike,

sjesti na neki njegov račun na koji će "pospremiti" pare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebala si prvo zatražiti da ti pošalje izjavu potpisanu i ovjerenu od suda da će ti nakon prodaje stana isplatiti dug + kamate, a tek nakon toga ti njemu potpisati papire. Ako on izjavu nije ovjerio na sudu teško ćeš ga natjerati da ti plati dug, i sigurno mu ne možeš sjesti na račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija