Jump to content

vrijednost nekretnine


mrkva22

Preporučene objave

suprug ima 1/2 vlasništva nad stanom, a njegov brat također 1/2. Brat nas ne želi isplatiti, ne želi da mi njega isplatimo, a ne želi niti prodati stan. S obzirom da mi u tom stanu živimo, a prilično je derutan pitanje je: ako mi stan preuredimo da li imamo pravo dobiti veći iznos novca ukoliko budemo prodavali stan (da vratimo uloženo) ili ako se brat odluči prodati nam svoju polovicu da li će se gledati vrijednost stana prije ili poslije preuređenja??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako sve suvlasnici u 1/2 odnosu, morate se sporazumiti o troskovima odrzavanja stana. Obratite se pismeno suvlasniku, zatrazite njegovo ocitovanje, ako ocitovanja nema pokrenite spor (ukoliko je vrijedan parnice).

 

Koliko ja vidim, vi iznajmljujete 1/2 stana od brata vaseg supruga, te zatrazite od njega da ucestvuje u nuznim popravcima ili trazite od njega da odgovarajuce uskladi nadoknadu koju mu placate.

 

Ne bih Vam savjetovao da radite bilo kakove (skupe) preinake na stanu bez suvlasnikovog pismenog pristanka i procjene troskova. Bez toga, troskove necete moci nadoknaditi.

 

U slucaju da ne mozete postici obostrano prihvatljiv sporazum, te ako se stan ne moze podijeliti u 2 neovisne cjeline, mozete zahtjevati da se stan proda i da se sredstva prikupljena prodajom ravnopravno raspodijele vlasnicima prema ucescu u vlasnistvu, to pravo Vam suvlasnik ne moze uskratiti (savjetujem Vam da angazirate strucno lice da Vam pomogne).

 

Koliko ja vidim Vas slucaj, on je samo stvar razumnog dogovora izmedju zainteresiranih strana i u tome cete najbolje sami sebi pomoci (a to Vam je i najjeftinije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija