Jump to content

vanredno studiranje


CasanovA

Preporučene objave

pa svi biraju kada ce dati koji ispit. nakon zavrsenog semestra imas pravo svaki ispit polagati dva puta, te ti jos ostaje jesenski rok.

jedino, pozitivno, sto ne trebas skupljati potpise jer je danas sve povezano informatickom tehnologijom, pa postoji tvoj virtualni index kojeg pro ispunjavaju. ali trebas doci upisati ocjenu i esej.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš 2 seminara kao i redovni studenti koja moraš napisati. Imaš predavanja koja se održavaju popodne jer se izvanredan studij tretira kao studiranje uz rad. Ne znam jesi li obvezan dolaziti na ta predavanja. Mislim ako redovito dolaziš imaš pravo na kolokvije. Poseban izlazak na ispit se ne plaća, plaćaš školarinu na početku godine i to uključuje izlaženje na ispite, seminare i predavanja. Jedino nemaš pravo na iksicu, zdravstveno osiguranje, besplatan prijevoz.

 

Fakultet javne uprave i porezni studij je nekadašnja viša škola. Traje 3 godine, ako se ne varam. Pa sve bi ti trebalo pisati na www.pravo.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hej, kolega, oprosti što se nisam ranije javio, nisam bio u mogućnosti. Htio sam ti savjetovati da upišeš izvanredni studij. Nije točno kao što je netko ranije naveo, nemaš pravo na zdravstveno, imaš! Što se tiče studentskih prava, odnosno X-ce, njome nećeš moći subvencionirati prehranu, ali uvijek možeš posuditi od nekoga. Također ti savjetujem da upišeš neki drugi studij redovito, da bi stekao sva studentska prava (pravo na traženje smještaja u domu, pravo na rad preko Studentskog Centra, pravo na traženje subvencije za privatni smještaj, stipendiju, i svakako da bi mogao koristiti X-cu u punom smislu te riječi). Ako imaš još koje pitanje, pitaj!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e super,puno hvala...

samo da još pitam jel znaš možda ovako od prilike na kojim fakultetima ostane mjesta za redovno studiranje, ali na jesenski rok?

e i čuo sam da se prodaju mjesta za dom,za što znam da je nelegalno, ali ipak me zanima jel netko zna kome bih se mogao obratiti za to....

plavko muchas gracias :-D :klanjam: :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otprilike - ne znam. To ćeš morati provjeriti na internetskim stranicama pojedinih fakulteta. Bilo bi glupo da nagađam, kada bi sada sve trebalo biti dostupno na Internetu. i to se potrudi saznati idući tjedan, jer su onaj iza (od 23.7.) fakulteti zatvoreni zbog kolektivnog godišnjeg odmora. Ovo za domove - to se radi, i ja sam to čuo, i naravno da nije zakonito..tako da ti je kao pravnik nikako ne bih smio savjetovati neke nezakonite radnje.. :-D toliko od mene, pozdrav!

 

p.s. jesi onda odlučio izvenredno upisati pravo? p.s. ovo za redoviti studij.. pogledaj poljoprivredni fakultet, obično je za njega velika NEzainteresiranost, pa moguće da ostane mjesta.. i naravno, raspitaj se na ostalim fakultetima.. bitno ti je da samo upišeš redovito, pa onda možeš upisati i STRUČNI studij (u trajanju od 3 god), jer ti tako i tako misliš studirati pravo..

Pozdrav još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e ovako ti stvari stoje (trenutno) upisat ću pravo vanredno i na jesenski rok promet ili nešto podjednako lagano,pa ću studirati na taj način jer sam čuo da je taj promet toliko lagan da bi čak mogao studirati oboje istodobno,naravno pravo mi je prioritet,čak sam i smještaj našao (legalan..haha)...pa tako da su stvari skoro rješene,sutra ću sve konačno znati...uglavnom hvala puno svima na informacijama, a pogotovo plavku... :klanjam: :klanjam: :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj se zanositi idejom da ćeš moći studirati oboje istodobno. :-D VAlja biti realan :-) Drago mi je da sam ti mogao pomoći, savjetujem ti da se posvetiš pravu (ako ga stvarno želiš), i ne slušaš priče drugih studenasta, zapamti da je svaki ispit za sebe i svaki profesor za sebe, a sam stvaraj vastita mišljenja i ne dopusti da te netko drugi vodi. ono što je nekom lagano, to drugom može biti teško i obratno!

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija