Jump to content

još o alimentaciji


anaid

Preporučene objave

Možda sam već dosadna, ali ima toliko toga nejasnoga da moram pitati. Gledala sam malo druge forume o alimentaciji, pa saznala npr. da se alimentacija može računati i od dana kad se par rastavio, tj. kad je jedan počeo živjeti sam s djecom, a drugi drugdje, bez obzira što je od tada do samog rješenja o rastavi prošlo, npr. godina dana.

Kaj je to točno?

To ovdje nitko ne spominje.

Ja sam, npr. pobjegla od kuće s djecom, tek nakon tri godine se situacija uspjela toliko ajmo reći primiriti da sam se usudila naći se s njim na sudu. Dakle, on ne da ne plaća 10 godina, nego 13 godina.

I zašto, ZAŠTO svuda piše - dug za alimentaciju ... naplati ovo, naplati ono.... - kad nas s TV tupe da nema duga, da ne ide retroaktivno, nego samo od dana podnošenja tužbe. Aaaaaaa, poludjet ću! Jel ima neki pravnik koji čita ove naše probleme, pa da nam zna reći točno?!?!?! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zovite centar za socijalnu skrb!!! Ja sam njih prvo zvala, i sve im lijepo objasnila bez rukavica. Oni ce vam najbolje znati reci sta napraviti i kome se obratiti, ako ne dobijete informaciju tamo zovite odvetnicku komoru i trazite tamo savjet. Ali ja sam poprilicno sigurna da ide retroaktivno. Zaso nebi on to vartio, akj je on nekaj posebno. Sve mu treba naplatiti jer su djeca i njegova, i to je njegova obveza prema njima, i to su njihovi novci koje on njoma mora dati, duze traje ali neka, kad dode dobro je doslo. Zovite pitajte. ja sam bila na telefonu non stop, dok sve institucije nisam dovoljno udavila za pravu informaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga moja, pa ti si ga tužila prije 10 godina i tada si dobila presudu koja je pravomoćna. Dakle, u čemu je tvoj problem? Sada ga tuži za neplaćanje alimentacije i traži da se dug zajedno s kamatama isplaćuje putem ovrhe na plaću, nekretnine, pokretnine i sl. Nemoj se obazirati na razne napise po novinama o izmjenama OZ. Tek kad prođe i treće čitanje u Saboru, donijet će se odluka kojom te izmjene stupaju na snagu. A to će ti biti početkom iduće godine. Stvarno te ne kužim, zašto ne odeš na sud i iz prve ruke saznaš što možeš i moraš učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija