Jump to content

Upit


Mateo77

Preporučene objave

Pitanje se ne odnosi na mene jer sam ja već u mirovini u koju sam iša kao pripadnik gardijske brigade i 40%HRVI nego na oca koji je bio od 8 mjeseca 90. do 6 mj 91.bio pripadnik postrojba rezervne policije i odmah po osnutku jedne pričuvne brigade prešao u nju i ostao do 95 god.Nakon toga se vrača na posao u firmu gdje i danas radi.Ima status dragovoljca i spomenicu 90-92.Dosad ima 36 god radnog staža+beneficije za rat.Kako više nije u stanju obavljati dosadašnje poslove koji mu je najbolji put do mirovine jer dosad nije tražio ništa i koja bi mu mirovina bila najbolja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mateo77 je napisao:

... Kako više nije u stanju obavljati dosadašnje poslove koji mu je najbolji put do mirovine jer dosad nije tražio ništa i koja bi mu mirovina bila najbolja?

 

Ukoliko zbog zdracvstvenih problema nije u mogućnosti obavljati dosadašnje poslove, treba zatražiti procjenu preostale radne sposobnosti. Navedeni zahtjev upućuje njegov izabrani liječnik, a o njemu rješava nadležna PS HZMO-a.

Ako na temelju zdravstvene dokumentacije prvostupanjski vještak i Povjerenstvo za reviziju zaključe da je kod gospodina nastupila profesionalna ili opća nesposobnost za rad (uz utvrđivanje uzroka te nesposobnosti), te uz ostale preduvjete glede staža koje ste naveli, priznat će mu pravo na invalidsku mirovinu.

Pravo na starosnu mirovinu je vezano za godine života, koje niste naveli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija