Jump to content

trajni status hrvi


anna1

Preporučene objave

Ako u postupku prevođenja mirovine nije bio poznat podatak da imate priznat status HRVI-a, te slijedom toga navedena činjenica nije uzeta u obzir kod izračuna iznosa mirovine po novom Zakonu (vidi rješenje o prevođenju!), trebate tu novu činjenicu prijaviti HZMO-u.

Imate pravo na stambeno zbrinjavanje, zahtjev podnosite MOBMS-u, a za detalje se obratite županijskom tijelu koje vam je rješavalo o statusu HRVI-a ili Centru za PSP (odnosno Područnoj jedinici MOBMS-a, ukoliko ista postoji u vašoj županiji), jer se kredit za stambeno zbrinjavanje može ostvariti za više opcija (ovisno o vašoj trenutnoj stambenoj situaciji).

Ukoliko niste podnosili zahtjev za priznavanje prava na besplatne dionice iz portfelja HFP-a, imate i na to pravo, a ostvarujete ga podnošenjem zahtjeva Hrvatskom fondu za privatizaciju.

O ostalim pravima, kada dođu na red. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o privatizaciji se nije promijenio otkad je pukla afera oko HFP-a, pa time ni prava ratnih stradalnika u pogledu besplatnih dionica u vlasništvu RH.

Zato, podnesite zahtjev. Da li će se neko tijelo zvati HFP, XY Agencija, HALO BING ili drukčije i tko će mu biti na čelu, za vas nije bitno (naravno, ukoliko ispunjavate uvjete za besplatne dionice).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija