Jump to content

student servis


inzane

Preporučene objave

imam pitanje

 

znam da je neoporeziva zarada do 47000 neto

i da iznad 9 tisuca i nesto da nemos bit starcima u poreznoj olaksici al jel mi moze ko rec kad se premasi tih 47000 jel se placa porez na iznos preko toga ili cjelokupni iznos ...

 

 

hvala

 

 

ps evo malo kopao jel mozete razjasniti ovo na nekom primjeru npr 60 000 kn zarade

 

"Ukoliko član Student servisa ostvari primitke, u godini dana, iznad 50.000,00 kuna, postaje obveznik poreza na dohodak od drugog dohodka, a oporezivanje se vrši na način da prije same isplate primitka, Student servis obračunava, obustavlja i na račun proračuna uplaćuje pripradajući iznos poreza i prireza (iz primitka), a preostali iznos primitka uplaćuje na žiro-račun studenata."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prema pravilniku poreza na dohoda čl.45., neoporezivo je 50 000. primitak iznad toga se oporezuje po stopi od 25% i po toj osnovi možete predati godišnju prijavu poreza na dohodak.

 

što se tiče uzdržavanog člana, nikako ne biste smjeli biti uzdržavani član na nečijoj poreznoj kartici niti jedan mjesec u ovoj godini jer će u tom slučaju roditelj bit dužan predati godišnju prijavu i vratiti sredstva koja je koristio po osnovi uzdržavanog člana koji je ostvario više od 9600 bruto primitaka u kalendarskoj godini, bez obzira da li se radi o oporezivom dohotku, neoporezivim primicima ili primitcima na koje se uopće ne plaća porez na dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija