Jump to content

Ovrha na kaznenu parnicu ??


gnjevnikus

Preporučene objave

U kaznenom postupku presuđeno je u moju korist. Rješenje je pravomoćno od 02.07.03. Zastupao me je odvjetnik, kojem sam unaprijed plaćao troškove koji su navedeni u presudi, zajedno s troškovima vještačenja vještaka koje sam također platio, da mi ih okrivljeni plati. Nakon toga je odvjetnik pokrenuo dvije privatne parnice za moj imovinskopravni zahtjev za naknadu štete iz tog kaznenog postupka, prva za naknadu materijalne štete, a druga za pretrpljeni strah. Obje parnice su okončane u moju korist, presude su pravomoćne i ovršne. U prvoj ovrsi me odvjetnih preveslao, nagodio se bez mog znanja s okrivljenikom, i po tom ću ga morati tužiti i sudu, za isplatu štete koju mi duguje od okrivljenika, i komori. Drugu ovrhu nije ni pokrenuo. U drugom predmetu (za ovrhu) sam mu otkazao punomoć i sam sam pokrenuo ovrhu.

Pitanje: 1. kako saznati da li je okrivljenik iz kazn. postupka platio mom opunomoćenom odvjetniku troškove odvjetnika i vještačenja, kad obadvojca lažu (i odvjetnik, i okrivljenik), ili što napraviti ako nemogu to regularno saznati?

2. kako od okrivljenika naplatiti te troškove iz kaznenog postupka ako ih on nije do sad platio, tj. da li postoji mogućnost ovrhe za naknadu troškova dosuđenih meni u korist, po rješenju kaznenog postupka ili neka druga prisila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoki2, nisam znao da je ovo komercijalan forum?!? Napiši koliko vrijedi tvoje znanje u odgovorima na ova dva pitanja, no prije mi dokaži da će odgovori biti ispravni i kvalitetni, tj. gdje si pobrao znanje, i gdje ga naplaćuješ?

 

Ljudi, ako ima Vas koji radi gornja dva pitanja ne bi naplatili odgovore, molim Vas, odgovorite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Saznati da li je odvjetnik dobio uplatu od okrivljenika možeš samo na način da zatražiš od njega da ti da potakde o tome, a ako ti ne da podatke ili smatraš da su lažni, onda možeš zatražiti od okrivljenika, a ako sve to ne ide prijavi ga odvjetničkoj komori ili ga kazneno prijavi pa nek se onda usudi zafrkavat.

 

2.Naravno da postoji mogućnost da se temeljem presude izvrši ovrha troškova postupka koje ti je sud priznao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Zlouporaba povjerenja

Članak 227.

(1) Tko zastupajući interese neke osobe ili brinući se o njezinoj imovini ne ispuni svoju na zakonu utemeljenu dužnost ili zlouporabi zakonom ili ugovorom dane mu ovlasti i time ošteti osobu čije interese zastupa,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Ako kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini skrbnik ili odvjetnik,

kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka pokreće se privatnom tužbom.

 

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija