Jump to content

Zapisnik o konzumiranju


BrummBrumm

Preporučene objave

Molim za jedno malo pojašnjenje... dali u zapisniku mora biti naveden podatak kada je bilo zadnje unošenje alkohola, te dali se na osnovu toga da nije, može štogod ušićariti na smanjenju kazne (ne bježim od odgovornosti za nepoštivanje zakona, ali ... khm, khm). Naime u uputstvima za Drager piše da mora proći najmanje 15 minuta od zadnjeg konzumiranja i 5 minuta od zadnjeg pušenja (cigarete), dok u zakonu ništa od toga, mislim, kakva je praksa..... ?

Hvala unaprijed.............. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na samom zapisniku se nalazi nešto o zadnjem konzumiranju, ali to se u praksi automatski zaokružuje ili se pita čovjeka pa se navodi ono što on kaže.

Ipak to nije uopće bitno za krajnju posljedicu jer ako ste konzumirali prije 1 minutu alkohol, pa sjeli za volan, opet vozite pod utjecajem alkohola zar ne?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

Ipak to nije uopće bitno za krajnju posljedicu jer ako ste konzumirali prije 1 minutu alkohol, pa sjeli za volan, opet vozite pod utjecajem alkohola zar ne?!

E, to bi si htio razjasniti:

Činjenica stoji, ali o tome i govorim, količina alkohola u krvi i njezin utjecaj na sposobnost upravljanja koji se pogoršava protjekom vremena, ali u vremenu do desetak minuta količina alkohola u krvi je daleko manja nego u izdahnutom zraku, pa prema tome i kazna je manja.

U zapisniku nije navedeno nikakvo vrijeme, mada sam ja izjavljivao da je konzumacija bila prije 6-7 min, nije me fermao ni za vađenje krvi, veli "žali se, meni se žuri". Naravno da sam se žalio, ali ne pobijam prisutnost, nego količinu, gdje je jedino mjerodavna količina u krvi.....

Moje pitanje i je na tragu obrane načina utvrđivanja i eventualnog smanjenja kazne, tj kako to funkcionira sa sucima, dali se naknadno što utvrđuje, suočava sa pozornikom itd. .....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija