Jump to content

nasljeđivanje duga-molim pomoć!


Marija13

Preporučene objave

Zaručnikov otac imao je radnju koja je propala, a on to nije prijavio i nagomilao se neplaćeni porez i ostao je velik dug.

Njegova supruga se razvela od njega, da u slučaju njegove smrti dug ne prijeđe na nju, on je srčani bolesnik i ne posjeduje nikakva materijalna dobra, novac i nekretnine, potpuno je pao pod skrb bivše supruge s kojom i dalje normalno živi u zajedničkom kućanstvu.

Obzirom da se zaručnik i ja uskoro ženimo, u strahu smo da taj dug ne padne na nas. Ne znamo što nam je činiti i kako možemo to izbjeći.

Hvala puno na svakom savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dok je zaručnikov otac živ dug glasi na njega i ne može preći na nikoga. Kada isti preimine i kada se otvori ostavinska rasprava, te kada se pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju utvrde nasljednici, tek onda dug može preći na nasljednike...

 

nasljednici odgovaraju za dug ostavitelja do visine nasljeđene imovine, ali cijelom svojom imovinom. ovo znači da ako je otac zaručnika prezadužen vjerojatno nema nikakve imovine na sebi ( jer bi ju porezna već plijenila ). Ako nema imovine Vaš zaručnik ništa ne nasljeđuje, pa niti ne odgovara za dugove pokojnog oca...ako naslijedi npr auto vrijedan 30.000,00 kuna cijelom imovinom odgovara do visine duga od 30.000,00 kuna...

 

Vi se ne brinite...dug na Vas osobno ne može preći ( osim kada bi prešao na zaručnika, pa ovaj umre )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija