Jump to content

kupovina stana preko agencije


ldza

Preporučene objave

Bok!

Na zalost trebam jednu zurnu pomoc. Kupujem manji stan preko "renomirane" agencije koja trazi proviziju od 2,44% za koju nude obavljanje skoro "svih" radnji oko kupovine stana, cak i preko kredita. Stan je prema oglasu 45m2, starogradnja, gdje u opisu stana pise da je 2-soban, da ima kuhinju sa blagavaonicom, boravak, sobu, kupaonicu i loggiu. (btw. navedena loggia je samo zatvorena PVC stolarijom ali je i cjelokupni stan u vrlo derutnom stanju).

I sada tu dolazi do problema. Dogovorena je cijena spustena na 76000, za navedenu kvadraturu, sto je dosta povoljno, i cak je dogovorena priprema predugovora pod pretpostavkom kvadrature stana od 45m2. Medjutim, kada sam trebao vlasnicki list da pokrenem kupovinu stana na kredit, gospodja iz agencije mi ga daje, a u njemu stoji da stan ima 42,46čm. Na upit o razlici u kvadraturi, gospodja odgovara da je to zbog shupe, koja se do sada nije spominjala.

 

Molim vas za pomoc. stan je sada skuplji za cca 100EUR/m2 sto je previse za tako derutan stan, ali da li agencije smiju legalno reklamirati i prodavati sa lazno izrazenom cijenom i uz proviziju od skoro 1900EUR.

Unaprijed zahvaljujem na zurnom odgovoru :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odgovor neće biti stručan, ali pokušat ću rezonirati logično. Dakle, možda nisam u pravu. Šupa koja se spominje ne postoji ako nije etažirana. Dakle, ako se ta šupa ne vodi u vlasništvu prodavatelja, onda ona i nije u vlasništvu prodavatelja. Isto tako, ako se ta šupa ne spominje u ugovoru, onda ona nije na prodaju. Postoji mogućnost da je ta šupa dio stana, ali Vi kažete da je kvadratura 42,46 čm, što znači da je samo ta kvadratura relevantna. S druge strane, mi smo navikli govoriti o kvadraturi, međutim ne prodaju se kvadrati nego se prodaje objekt. Dakle, stan od x kvadrata ima nekakvu cijenu, pri čemu se u ugovorima nikada ne spominje cijena kvadrata. Ja tu vidim nekakvu prevaru u marketinškom smislu, gdje se roba reklamira s lažnim podacima, što nije bitno za sklapanje ugovora. Za sklapanje ugovora bitno je da podaci u njemu budu točni i da obje strane budu zadovoljne. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako uskladite papire sa ugovorom, zivot ce Vam biti laksi.

 

Trazite smanjenje cijene, zbog krivo prikazanih podataka.

 

A sada jedan odgovor koji kaze - ako imate dobar stomak, otidjite vlasniku i prepolovite sa njim proviziju agencije. Vjerujte mi, nista Vam ne mogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija