Jump to content

ostavina


Grom

Preporučene objave

Nakon smrti oca bila je ostavina na kojoj su se moje sestre nasljedstva odrekle u korist majke ,stim da su podijelile novce od ušteđevine (dosta novaca) bez mog znanja, poslije sam ja sa majkom napravio dohrambeni ugovor o uzdržavanju u kojem stoji da nakon njene smrti ja nasljeđujem svu pokretnu i nepokretnu imovinu .Sad me zanima da li u to ulazi i ušteđevina (bankovna knjižica i dr.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ćete temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju dobiti ono što je točno navedeno u ugovoru. Za sve ono što nije obuhvaćeno tim ugovorom, vrijedi pravila nasljeđivanja između svih nasljednika.

Što se tiče ušteđevine, to je bila ostavina oca koju je naslijedila majka, ta ušteđevina je postala tako vlasništvo majke i ona ima puno pravo s njome raspolagati, pa i podijeliti je vašim sestrama bez vašeg znanja.

Dakle, ako je taj novac već izašao iz imovine vaše majke, i/ili ako taj novac nije striktno naveden u vašem ugovoru o uzdržavanju, vi nemate prava na njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam ništa protiv što su podijelile novac ,ali me zanima po ovom ugovoru koji smo napravili ja i mama u kojem glasi da ja nasljeđujem poslje njene smrti svu pokretnu i nepokretnu imovinu . Da li u to spada i njena ušteđevina pošto nije naglašeno?

Dali tko ima kakve informacije za ovo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija