Jump to content

krediti


ang

Preporučene objave

rastala sam se i zajedno sa djetetom sam otišla iz stana u kući koja pripada njegovom ocu. Za uređenje stana na katu kuće oboje smo podizali kredite. Iz stana nisam odnijela ništa osim osobnih stvari. obečao mi je otplatiti kredit, što naravno nije napravio. Ja sam nakon sto sam otišla morala podići jos jedan kredit za auto, da bi mogla putovati na posao. problem je sto ne mogu sa svojom placom financirati oba kredita i zanima me sto će se dogoditi ako prestanem plaćati kredit za stan za kojeg imam 2 jamca? hoće li njima banka sjesti prisilno na plaće ili meni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, ako do toga dođe, prkasa je bankama da sjedaju na plaće jamcima i naplaćuju se od njih, čak do mjere da idu ovrhama nad njihovom imovinom.

 

U pravilu tada jamci, ako im ne možete podmiriti nastalu štetu idu sa tužbama protiv vas i zahtjevima za naknadu nastale štete te takve parnice redovito završavaju u njihovu korist.

 

Prijedlozi :

 

a) otići u banku, objasniti situaciju, pokušati naći dogovorno rješenje sa njima, naći sredstva i otplaćivati kredit

 

b) sjesti na kavu s jamcima, objasniti što se događa, te ako krenu kola niz brdo, vraćati im novac i nadoknađivati štetu odmah

 

c) u isto vrijeme vidjeti sa bivšim da li postoji mogućnost rješenja i iz razgovora s njim procijeniti što vam je za činiti

 

Korak po korak, razum sa sobom pod ruku, sa svima razgovarati i pokazati da želite riješiti problem, da ne bježite od njega, potražite dodatnu pomoć, iskoristite sve mogućnosti koje imate...

 

Želim Vam da uspijete naći pravo rješenje, ali brzo, jer i sami znate da nakon 2 ili 3 neplaćene rate birokracija pokreće mehanizme naplate a onda će za neke stvari biti kasno da ih riješite onako kako možda možete još sada !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jamci su mi njegovi bratići pa bi ja njima lijepo objasnila da ja nemam nista vise sa tim kreditom i neka se obrate njemu. Ili je bolje naci odvjetnika i podignuti tužbu? I sto ako i sud presudi u moju korist,a on me ipak ne želi isplatiti? molim pomoć :-? hvala unaprijed.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što ste u braku zajedničko stekli pa i dugove , kredite i slično dijelite. Stoga pokrenite sudsku parnicu radi reguliraja imovinskih odnosa, jer ste na osnovu njegovog lažnog obećanja oko plaćanja kredita, ostavili sve stvari u stanu u kojem je on ostao. A što je sa tim stanom? čiji je ? Kredit ste dužni plaćati, a sve možete naknadno potraživati prilikom pokrenute imovinske parnice oko podjele bračne stečevine. Mislim da jamce ne možete tek tako olako opteretiti tim kreditom radi vaše rastave i nemogućnosti dogovra, ili da kažete da ste kupili auto pa da ne možete plaćati kredit. Tko kaže da neće doseliti kod vas u stan gdje ste sada u kući njegovog oca i kaže da je pola njegovo. Regulirajte svoj dio vlasništva. Ili tražite cjeli stan u kući , polovicu, isplatu . ima različitih kombinacija, a sud zna kako će to rješiti pogotovo ako se možete sa biviš dogovoriti. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija