Jump to content

Prenamjena tavana u stan


Sunaro

Preporučene objave

Pod 1. Trebali bi otići u Županijski ured gdje se izdaju lokacijske dozvole za vaše područje po informacije s kopijom katastarskog plana (broj k.č.; k.o.): - da li je dozvoljeno po prostornom planu na k.č.; na kojoj se nalazi predmetna vaša stambena zgrada s 3 vlasnika, napraviti ukupno 4 stana i da li to dozvoljavaju i ostali uvjeti gradnje po prostornom planu, koja je max visina vijenca?, da li se može podignuti krov?, te brutto izgrađenost?, veličina parcele, pa parkirališta itd.

Ako već tamo, dobijete za vas dobre informacije da bi mogli nešto od svega navedenog i izvesti po prostornom planu, onda pod 2. angažirajte ovlaštenog arhitektu, koji bi prema vašem zahtijevu i ovisno prema uvjetima gradnje napravio kaj je sve potrebno u vasem slučaju.

Zatražite ponudu od ovl.arhitekte i ako prihvatite idete dalje s njim u postupak...

Ako prihvatite ponudu i ugovorite posal napravio bi snimak postojećeg stanja, pa onda i nekakvo idejno rješenje rekonstrukcije zgrade u više primjeraka za dobivanje suglasnosti suvlasnika i ostalih nadležnih institucija, a sve uz zahtjev u upravnom postupku za ishođenje bilo lokacijske ili građevinske dozvole, ovisno kaj je potrebno po prostornom planu...

Dakle potrebno je :ideja::propis: i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na brzom odgovoru...evo još nešto...Izvadak iz katastarskog plana predala sam u područni ured Črnomerec (koji pokriva dotično naselje-kvart) zajedno s formularom "Obavijest o namjeni". Odgovor stiže za 10ak dana. Zbunjuje me što u toj obavijesti o namjeni ne stoji pitanje što mi zapravo želimo na toj čestici. Mislim, nije isto podizati kat, dva...ili prenamjeniti tavan u stan....s time da je tavan (otp.) visok (najviši dio) 3, 4 metra...jer se i gradio u svrhu da jednog dana netko tamo želi napraviti stan.

Da li to išta mjenja na stvari da se lakše dobije lokacijska i sve ostalo....treba li nam građevinska?

 

I još jedno pitanje ako može, gdje se točno može provjeriti da li je tavan etažiran (jer svi susjedi kažu da je) ali trebali bi znati točno. Da li u gruntovnici?

Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija