Jump to content

Prekršaj bez zapisnika


kuzn3ts0v

Preporučene objave

Pozdrav ljudi nadam se da cete mi moci malo pomoci da se zalim na prekršaj koji sam pocinio

 

Dakle prije 15 dana pokupio sam prijatelje u gradu jako pijane i naravno da nisu htijeli nikud ici dok sa njima ne popijem jednu "putnu". E pa jesam jer do kuce imam 2 km i mislim si nece bit murije jel nemaju gdje stajat da me zaustave. sto je najbolje od kuce do grada sam dosao pjesice i kako su svi u društvu bili jako pijani ja sam ih trebao voziti do mene doma da se tamo festa nastavi. dakle popivši pelinkovac sjeo sam u auto i dvije minute kasnije na sred mosta maše mi policajac na motoru, sam.

Stajem jedva nekako da jos jedan auto moze proci kraj mene 400 metara od kuce i nakon kraceg razgovora i objašnjavanja pita pandur jesam voljan puhat. ja mu kazem da sam popio samo jedno pice u gradu(istina) i napusem 0,61. kako su me frendovi digli iz kreveta da dodem po njih zaboravio sam novcanik sa vozackom i svim, kad je po maticnom broju i imenu i prezimenu provjerio da sam ja stvarno ja sa važećom vozackom policajac mi kaže: "Ja bih vas sad trebao iskljuciti iz prometa ali sam otisao na motoru i nisam nista vidio".

I evo ja otisao a 15 dana kasnije stize prekrsajna prijava.

2000 kuna + 3 mjeseca vozacka

Dakle bio sam alkotestiran (0,61)

nisam imao vozacku

policajac nije napisao nikakav zapisnik koji bi ja trebao potpisati pa nista nisam ni potpisqao

zanima me sta je najbolja osnova za zalbu u ovom slucaju i da li mi uopce mogu bez potpisaniog zapisnika ista dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lol malo sam prokopao po pravilnicima i zapisnicima i zakljucio da ce biti najbolje da kazem da se nista od ovoga nije ni dogodilo evo citat iz pravilnika o načinu postupanja policijskih sluzbenika

 

Članak 24.

 

Policijski službenik koji vozača, instruktora vožnje, putnika ili drugog sudionika u prometu radi opravdane sumnje da u organizmu ima alkohola, opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje ili je sudjelovao u prometnoj nesreći, podvrgava ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata, dužan im je dati upute o načinu korištenja i postupku ispitivanja sredstvima i aparatima te ih upozoriti na posljedice odbijanja podvrgavanja ispitivanju.

 

Nakon obavljenog ili odbijenog ispitivanja policijski službenik popunjava Zapisnik, koji potpisuju ispitana osoba, svjedoci ako ih ima i policijski službenik koji je obavio ispitivanje.

 

Zapisnik o ispitivanju iz stavka 2. ovoga članka ne ispunjava se ukoliko je rezultat ispitivanja negativan, osim kada se ispitivanje provodi prilikom očevida prometne nesreće ili kada to ispitanik zahtijeva.

 

Prilikom nadzora prometa i kod očevida prometnih nesreća s materijalnom štetom, sudionicima u prometu se, zbog mogućih dopuštenih pogrešaka propisanih od strane nadležnog državnog tijela za mjeriteljstvo, u Zapisniku iz stavka 2. ovoga članka, ispitivanjem utvrđena količina prisutnog alkohola u organizmu umanjuje za 0,1 g/kg, odnosno miligrama u litri izdahnutog zraka.

 

Ako je ispitana osoba u takvom stanju da Zapisnik ne može potpisati ili ga odbije potpisati, policijski službenik će i to konstatirati u Zapisniku.

 

Zapisnik o ispitivanju iz stavka 2. ovoga članka tiskan je uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio (Obrazac 2).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti ovo prođe, javi ovdje, biti će to presedan u prekršajnom postupku.

 

Osnovano sumnjam da na zapisniku ili piše da si ga odbio potpisati (što će bez problema na sudu potvrditi policijski službenici), ili da si ga potpisao pa si to zaboravio.

 

btw, pelinkovac komada jedan, ne bi bilo ovo što si ti puhnuo, tak da najvjerojatnije ti ne gine ova kazna (najmanje), samo je pitanje vremena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija