Jump to content

Požurnica!


anonimno

Preporučene objave

Zbog šutnje administracije napisala bih požurnicu, pa molim da mi netko odgovori kako se to piše??? Naime, već godinu dana mi se rješava žalba, bez da sam dobila ikakvu informaciju na tu žalbu. Raspitala sam se telefonski, te su mi rekli da neće biti riješeno još godinu dana. Pa eto, prijedlozi za požurnicu su dobrodošli.

thanks

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Umjesto požurnice na koju ponekad odgovaraju,ponekad ne,bolje je pozvati se na čl.4 Zakona o prevu na pristup informacijama.temlejem tog zakona službe javne vlasti (popis objevljen n nn) dužne su u roku 15 dan odgovoriti na svako pitanje gradjena.U lijevom kutu napišeš instituciju,potom n7r službenika za informiranje i onda tekst..temeljem čanka 4 etc....molim vas da mi odgovorite u kojoj je fazi rješavanje moje žalbe etc..

kopiju pošalješ HHO koji prati provodjenje zakona.Ako u 15 dana ne dobiješ odgovor možeš ih tužiti uprevnom sudu.No imam dobrih iskustava,zaista odgovor sam dobila unutar zakonskog roka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gore lijevo ime prezime i adresa, ispod toga broj predmeta, malo nize i desno sudu tom i tom pa jos nize na sredini naslov (za)molba.

i onda ukratko objasnite tko i sto ste u tom predmetu i zasto ih molite da vas predmet rijese u sto kracem roku, fino potpisete i posaljete preporuceno na adresu suda koji vodi taj predmet. i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam napisao jednu takvu zamolbu sa, barem mislim, dobrim razlozima. moj predmet su rijesili u roku 15 dana od kada sam im poslao zamolbu, slucajno ili ne - ne znam, ali je onda pravomocna presuda putovala nizem sudu koji se nalazi u istoj zgradi samo jedan kat nize 4,5 mjeseci.

(po onome sto je pisalo u njoj, mozda bi bilo bolje da nikad nije ni doputovala ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

1. prvi odgovor je hrpa nebuloza

2.kako se radi o požurivanju žalbe tada to treba tražiti od onoga tko je rješava a požurnicu dostaviti na znanje šefu toh tijela i šefu višeg tijela, ako ga ima.

2.imate na dispoziciju i ustavnu tužbu poradi nerješavanja predmeta u razumnom roku.

3.Požurnica nije formalni dopis samo tražite da se vaš predmet (navesti broj pod kojim se vodi, ako ga znate)hitno riješi.

Pozdrav :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija