Jump to content

Prevarena sam. Molim pomoć...


mapetrovic

Preporučene objave

Kupila sam polovni automobil te naknadno saznala da je vozilo pod kreditom te da prijašnjem vlasniku prijeti pljenidba vozila zbog neplaćanja.

Da li je moguće da mi banka oduzme vozilo iako sam ga uredno platila, imam valjani kupoprodajni ugovor i knjižicu vozila koja sada glasi na moje ime?

Knjižica vozila glasila je na prijašnjeg vlasnika i nisam nikako mogla znati da je vozilo pod kreditom. To bi značilo da sam prevarena. Ne želim imati problema s tim čovjekom, samo želim zadržati ono što sam platila.

Molim vas za savjet.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To znači upravo to. Banka Vam ima pravo oduzeti automobil pod određenim uvjetima...

Ukoliko se to dogodi, imate pravo tražiti isplatu istog iznosa novca za koji ste platili automobil od osobe koja Vam je feferončeka prodala, uvećan za kamate i sudske troškove naravno. Znači tužba, na Općinski sud prema mjestu stanovanja dužnika i neka Vam se hrvatsko pravosuđe smiluje... :cuga:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naknadno saznala da je vozilo pod kreditom te da prijašnjem vlasniku prijeti pljenidba vozila zbog neplaćanja.

kako ste to saznali? od banke?

To što je on plaćao kredit za auto ne znači da se banka nužno može naplatiti prodajom tog automobila, već i iz druge njegove imovine. Mislim da bi morala imati zabilježeno založno pravo u knjižici vozila, provjerite to još u MUP-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste stvar kupili u dobroj vjeri i banka, se moze prvenstveno naplatiti iz stvari koje su sada u posjedu i vlasništvu dužnika. Vi sa bankom nemate nikakav pravni odnos, a oni neka se naplaćuju od dužnika na način na koji drže da im se najviše isplati a ne oduzimanjem VAŠEG auta. Ipak provjerite dali je negdje upisano založno pravo nad autom ! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija