Jump to content

Legalizacija objekta


abba

Preporučene objave

zanima me mogu li i na koji način legalizirati objekt koji sam naslijedio, a koji nema sve potrebne dozvole, točnije ima izgrađenu nadstrešnicu koja nema dozvolu, a i raspored prosrorija stana je toralno drugačiji od onoga u projektu, a kako sam dobio rješenje za rušenje nadstrešnice htio bih to legalizirati, a znam da moj sustanar, koji me i prijavio, mi neće dati svoju suglasnost. Što mogu učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem rješenja o nasljeđivanju nije vidljivo da li je predmet uknjižen u zemljišne knjige, te da li. po čl. 75. Zakona o gradnji, objekt ima građevnu, lokacijsku i uporabnu dozvolu, te da li je proveden postupak etažiranja.

 

Sve je to potrebno napraviti da bi objekt bio legalno sagrađen i da bi bio da tako kažem priznat od države kojoj plaćamo sve režije i namete.

 

Dakle, morate prvenstveno znati da postoji inspekcija koja nadzire objekte imaju li svu potrebnu dokumentaciju te da li su papiri mjerodavni i važeći.

 

Temeljem toga, morao vas je netko uputiti u vaša osnovna prava i obveze kao vlasnika određene katrastarske čestice odnosno dijela stambenog objekta kao i nadstrešnice koja MORA imati dozvolu, jer se po logici stvari (a vidjeli ste kako je to bilo na otoku Viru!) MORAJU pribaviti SVE potrebne dozvole i CJELOKUPNA dokumentacija da bi cila stvar bila legalna!

 

Pođite na razgovor kod inspektora prema vašem mjestu stanovanja i probajte mu objasniti cjelokupnu situaciju pa da pokušate naći zajednički jezik da bi se izbjeglo ono najgore. Što je - tu je, nije lako, ali vridi probati! Ponesite naravno svu dokumentaciju koja je vezana za vašu situaciju, naoružajte se strpljenjem i krenite!

 

Samo hrabro!

 

ADIO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija