Jump to content

savjet o završetku plaćanja alimentacije


MIMA31

Preporučene objave

Molim savjet i iskustva ako ih netko ima. Naime moj suprug plaća alimentaciju za dvoje djece iz prijašnjeg braka, i prema rješenju mora je plaćati "dok za to postoje zakonske osnove". Mene zanima koje su to zakonske osnove, odnosno da li se alimentacija plaća do punoljetnosti ili do završetka školovanja? Tko i kome se dokazuje da su djeca upisana i da redovito pohađaju fakultet? Napomena: moj suprug nema nikakve kontakte sa svojom djecom zbog nedozvoljavanja majke na iste, bez obzira na sve pravne odluke koje su donešene u njegovu korist, tako da ne može niti imati uvid u podatke da li djeca pohađaju školu, odnosno fakultet.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonske osnove znace do kraja redovnog skolovanja djece, te jos 1 godinu nakon toga ako si ne nadju posao, a sto sve skupa moze trajati do maksimalno 27 godine zivota djeteta.

Inace po logivi stvari bi djeca, odnosno majke do punoljetnosti djece, trebale dostavljati ocu podatke tj dokumente o redovnokm statusu studenta, ucenika ili sl. Medjutim to nijedna ne radi iz jednostavnog razloga da napakosti ocu tj bivsem muzu. Uglavnom svodi se sve na ono poznato: OK, mene vise ne volis, ali znam koga jako volis, pacu te udariti gdje najvise boli (djeca op.a.).

Vjerujem da ima boga i da ce takve sebicno pokvarene majke jednog dana pozaliti za to sto su radile svojoj djeci prije svega.

Pozdrav i nek se suprug naoruza strpljenjem

PS Mozda Bologna onemoguci dozivotno studiranje i beskrajno trajanje redovnog statusa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru, koji me na žalost nije baš umirio. S obzirom da nema šanse dobivati podatke od majke o redovitom školovanju, a od djece još manje jer ne postoje nikakvi kontakti, biti će vrlo teško to sve pošteno obaviti. Njegova mu je bivša već napakostila tako što mu je uzela djecu, ali je napakostila i djeci pa se nadam da ima neke Božje pravde kada već pravo ne funkcionira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mislim da ćeš, tj. tvoj muž kad sazna nakon što se raspita ili interesira u kojem su stadiju djeca morati tužiti djecu , dokazati da su prekinuli redovno školovanje( to sud utvrđuje u svakom postupku posebno, znači bez obzira na potvrdu fakulteta sud može npr. uvidom u index ustanoviti da li dijete daje ispite redovno, tako sam bar pročitala na forumu) i onda sud presudom oslobađa oca od daljnjeg plaćanja alimentacije..naravno da možete tužiti svako dijete napose. Ali meni se čini da su sudovi pristrani, npr. mom je mužu upravo odbiljen zahtjev za smanjenje alimentacije radi promjenjenih okolnosti, tj. sklapanja novog braka i rođenje drugog djeteta, pa sad...ne znam, sve je to jako relativno.. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija