Jump to content

Udjeli u fondu branitelja


klukas

Preporučene objave

Molim pomoć za prijatelja. Obzirom da nije dobio obračun bodova za dionice, podnio je prije pola godine zahtjevu MUP-u za izdavanje potvrde o statusu hrvatskiog branitelja. Danas je dobio potvrdu. Kuda dalje s tom potvrdom? Kako doći do papira o broju udjela u fondu hrvatskih branitelja? Hvala unaprijed.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka pokuša u uredu za branitelje u svojoj općini, a ako tamo ne ide neka se obrati Erste-invest kao društvu za upravljanje Fondom HB na broj telefona: 062 000 005 ili može pokušati na telefon MOBMS: 01 3040 730.

Neka im objasni svoj problem pa će mu valjda dat pravi savjet. Sretno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je ante3 gore naveo je OK (osim dijela u kojem se spominje Ured za branitelje), ali ako je vašem prijatelju tek sada utvrđen status HB (tako ispada, jer do sada nije uopće dobio obavijest), onda bi nadležna PU po službenoj dužnosti trebala dostaviti MUP-u tu novu činjenicu, a rečeno Ministarstvo istu proslijediti MOBMS-u radi upisa u JRHB. Naime, u navedeni Registar mogu se upisati samo podaci o statusima koje MOBMS-u službeno dostave MUP ili MORH, a ne stranka.

Znači, prije nego što se obrati Erste investu i MOBMS-u, bilo bi dobro da se raspita u nadležnoj PU (onoj istoj koja mu je izdala potvrdu o statusu HB-a) da li je ista o tome obavijestila MUP. Ako jest, dalje bi trebalo samo (telefonski) pratiti da li su ti podaci uneseni u JRHB (u MOBMS-u), odnosno da li su iz Registra proslijeđeni u Erste invest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neki dan sam bio u posjeti rođaku u okolici Nove Gradiške.Naravno načeli smo temu dionica.Rođak ode u kuću i donese iskznicu i rješenje na dionice na ime bivšeg vlasnika .Sve bi bilo u redu da taj isti nije sa njim mjenjao kuću u bosni pod kojim uvjetima možete naslutiti.Međutim nije imao sreće morao je pobjeći u Srbiju ubrzo je i umro.Ali dionice i braniteljska iskaznica uredno su stigle i poštar ih ostavio na adresi na kojoj je stanovao 1992 kad je i bio mobiliziran na kratko vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da moj prijatelj do sada nije imao nikakav papir, tj. potvrdu da je bio pripadnik MUP-a i to borbene postrojbe, iako je uredno bio evidentiran u MUP-u. To što do sada nije imao status branitelja i zašto nije bio upisan u registar branitelja je očito neka grješka administracije u MUP-u. No to su sada ispravili što se tiče izdavanja potvrde, a vjerujem da će ga sada prijaviti u MOBMS. Hvala svima na odgovorima. Sad znamo put rješavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija