Jump to content

analiza krvi-tumačenje


lovac-43

Preporučene objave

Prije dva mjeseca pao sam sa mopeda i zaradio uganuće skočnog zgloba,završio vozilom hitne u bolnici, nako toga dolazi sestra i vadi mi krv za analizu, iza nje sat vremena dolaze dva polacajca sa Dregerom za alkotestiranje.Danas na saslušanju kod suca za prekršaje doznajem da u spisu postoji račun od centra za krim. vještačenje iz ZGB. od analize moje krvi. Molim cijenjene učesnike ovog foruma da mi pomognu naći odgovor na moje pitanje"TKO,KADA I ZAŠTO" bez mog znanja ima pravo raspolagati mojom krvi pa nije to voda da je uzima i analizira tko hoće.

Napominjem da se radi o običnom padu sa mopeda u kojem sam samo ja nastradao.Na kraju još bi dodao da analize krvi u bolnici i centru za krim. vještačenja uopće ne odgovaraju jedno s drugim(razlika je 0,70 promila) dok je Dreger pokazao opet neki drugi rezultat što me dovodi u sumnju na cijeli postupak i pitanje kome se u ovom slučaju vjeruje bolnici ili policiji.Isto tako račun od krim. centra je 500 kuna dok je bolnički za obradu kompletne krvne slike 40 kuna ko koga tu j... ne znam. Molim pomoć u tumačenju ove zavrzlame i ako ima kakav pravnik da mi pomogne u odgonetanju zagonetke koju mi je na kraju saslušanja najavio sudac za prekršaje rječima"SADA KAD SI ZAŠAO U SUSTAV ON ĆETE SATRAT,SAMLJET"

 

Poštovanje svim posjetiteljima !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, sustav nekad i funkcionira.

Naime uzorak vaše krvi se može uzeti i bez vašeg znanja, posebice ako se radi o prometnoj nezgodi s ozljeđenima. Policijia ne zna da li ste vi imali samo uganuće kada ležite na krevetu hitne ili ste se možda polomili. Razlog za testiranje se nalazi u prekršajnoj odgovornosti. Alkoholizirani i drogirani ne smiju na cestu, ne samo zbog drugih već i zbog samih sebe (koliko god vam to čudno zvučalo). Naime ako padnete s motora, a bili ste pijani, mala je mogućnost da ćete se "očešati" o osiguranje, ali ako ste bili trijezni, onda se ljudi ponekad (mada rijetko) izvlače na stanje na cesti i slično.

Također ako se slomite zbog alkohola, onda vam pati obitelj, zdravstveni sustav, posao ako ga imate ...., a da ne govorim ako poginete zbgo alkohola. Drugim riječima svi su pod nadzorom (li bi bar trebali biti)

 

Razlika između rezultata "Dragera" i analize krvi je normalna i gotovo nikada nije ista iz razloga što u dahu, krvi i urinu nisu iste količine alkohola. Npr. tek prije 10 min ste popili 2 žestice. U dahu ćete imati, u krvi vrlo malo, a u urinu nimalo alokohola.

 

Gibboni je ima jednu pjesmu koje su stihovi isli ovako nekako "i drugi puta cu pametnije"! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija