Jump to content

Godišnji odmor?


Zen

Preporučene objave

ali se u kolektivnom spominje 20 dana.....? koliko sam ja upoznat nista se ne spominje tamo.... jest da me nije briga jer ja generalno uvijek odem duze na godisnji nego trebam...al eto sad me zanima.... ako nista ne pise u kol.... onda po zakonu a zakon kaze najmanje 18... s time ako je rasporedjeno da se sub ne radi a radis 40 sati onda se sub ne racunaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slazem se sa svime osim da je zakonodavac "dao" poslodavcu pravo da odluci, i to samo jer je malo nespretno formulirana...... zakon u čl 48. st 4 kaže:

"Ako je rad organiziran u menje od šest radnih dana u tjednu, a kolektivnim ug,pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije određeno, pri utvrđivanju trajanja godišnjeg odmora smatra se da je radno vrijeme raspoređeno na šest radnih dana"....

što znači da mu nije dao mogućnost da bira.... naravno da sve povolnije od toga moze biti određeno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

slažem se, svakako bi svi bili sretniji da je ovaj članak drugačije formuliran, međutim, st. 2. kaže da se blagdani i neradni dani ne uračunavaju u trajanje godišnjeg, a st. 4. da se, ako kolek. ili pravilnikom nije drugačije utvrđeno smatra da je radno vrijeme raspoređeno na šest dana.

prema tome ako se u kolektivnom ili pravilniku nije ništa o tome reklo u godišnji se neće uračunavati blagdani i nedjelje, a subote hoće, odnosno drugačije može biti uređeno kolektivnim ugovorom ili pravilnikom (kojeg poslodavac sam donosi pa je tu njegov izbor).

Dakle možemo imati situaciju da je u dvije različite tvrke radno vrijeme raspoređeno na manje od šest dana, nemaju kolektivni, ali zato jedna u svom pravilinku utvrdi da se subote uračunavaju, a druga da se ne uračunavaju u dane godišnjeg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija