Jump to content

otkaz


arii

Preporučene objave

Imam dijete od 15. mj. sa kojim sam na bolovanju (injekcije ujutro i naveče)U stalnom sam radnom odnosu kod privatnika.Šefica mi prjeti otkazom kad se vratim jer sam otišla na bolovanje.Dal ona to može?Dal ja imam pravo bit sa bolesnim djetetom,il ga kako ona kaže ostavit nekom drugom da ga čuva i vozi doktoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pretiti nekom otkazom i dati nekome otkaz nije isto. U potpunosti imate pravo na bolovanje zbog njege bolesnog djeteta, te kada se vratite na posao to nikako ne može biti razlog za otkazivanje ugovora o radu. Ako Vaš poslodavac nastavi sa takvom praksom, prijavite ga zbog mobinga i svakako potražite drugi posao zbog vlastitog zdravlja a podredno i zbog zdravlja Vašeg djeteta, koje je ipak najbitnije na svijetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam pitanje. Suprug mi radi u privatnoj firmi i želi dati otkaz. Momentalno je na bolovanju jer ne može više izdržati psihički teror direktorice. Svi su u firmi ludi jer taj teror provodi na svim zaposlenicima. Ne zna što da radi, jer mu se ne vraća na posao odraditi otkazni rok, a isto tako vezan je ugovorom da ne smije prijeći u drugu firmu zbog penala. Kolegica ima manji tri puta manji iznos penala u slučaju da prijeđe u konkurentsku firmu. Što da radi? Da li da odradi otkazni rok, ili da ne dođe 3 dana raditi pa da mu poslodavac sam da otkaz? Da li da porazgovara sa šefom odnosno direktorom i da ide na sporazumni otkaz, ali to ne bi vrijedilo jer direktor ne bi razumio jer on ne razumije ljude? Muž je radio godinu i pol od 8-20 bez naknade za vrijeme od 16-20 h. Koristio je svoj auto za potrebe firme bez nadoknade za benzin.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Penali u radnom odnosu??? to Vam ne postoji, već sam eventualno zakonska odnosno ugovorna zabrane utakmice s poslodavce, dok penali nisku uopće svojstveni samom radnom odnosu.

 

S obzirom an iznesenu situaciju, Vaš suprug ima mogućnost da izvanredno otkaže ugovor o radu bez obveze poštivanja otkaznog roka, jer je radio prekovremeno više od dozvoljenog, isti rad nije plaćen, koristio je privatni automobil u službene svrhe bez naknade... iviše nego dovoljno za izvanredni otkaz, pa čak i za nekevu tužbicu bi se tu našlo elemnata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija