Jump to content

kupovina stana-problemcic


amon

Preporučene objave

prije 5 mjeseci sam krenula u kupovinu stana.vlasnica je u isto vrijeme kupovala novogradnju, tako da smo se dogovorili da ja njoj isplatim 60% cijene stana tada, a ostatak pri sklapanju glavnog ugovora koji se mora zakljuciti najkasnije 15. listopada, kada mi ona mora predati stan u posjed.sad se javio problemcic, jer njezina zgrada kasni za useljenjem(nisu jos spojili struju i agentica nam je rekla da ce to biti za tjedan dana gotovo).sto da sad napravim?potpisem glavni ugovor u ponedjeljak, a s sadasnjom vlasnicom potpisem ugovor o najmu(za slucaj da se to njeno useljenje otegne).koja su moja prava ako ona na to ne pristane?ne zelim da se to otegne godinama, valjda imam neka prava s obzirom da sam joj isplatila 60 000 eura i jos sam podstanar, dok sam nju pustila da zivi besplatno u stanu dok joj ugrada ne bude gotova.

naravno, odvjetnika je angazirala agencija preko koje smo nasli stan, ali ja nekako nemam povjerenja u njega.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cest slucaj. ovo sto cete predloziti prodavateljici je ok, ali meni se cini da ako ona odbije takav aranzman, da bi mozda bilo bolje ne dizati prasinu, stisnuti zube, sklopiti ugovor i pricekati jos neko vrijeme. ako protekne previse vremena (npr. nekoliko mjeseci), kad se uselite, tuzite je za najamninu. druga varijanta je da, obzirom na preuzete obveze, po sklapanju ugovora lijepo posaljete prodavateljicu kod rodbine ili u podstanare i uselite se u svoj stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u predugovoru pise da u slucaju da se kasni sa useljenem cijena stana smanjuje za 350 eura mjesecno.mene vise brine da u slucaju da ona ne bude htjela pristati da 15.10. potpisemo glavni ugovor sto ja mogu, s obzirom da nemam niti novce niti stan :-? trenuntacno nisam u situaciji da placam podstanarstvo npr. godinu dana.mogu li traziti razvrgnuce ugovora, sta se u tom slucaju dogadja sa kaparom?i mogu li prijaviti odvjetnika ikome, s obzirom da ocito nije posteno odradio svoj posao kad nam se ovakve stvari dogadjaju.

jos nam i agencija laze, govore nam da je useljenje za tjedan dana, a danas smo dobili informaciju od investitora da useljenje nece biti prije nove godine

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predugovorom je utvrđena obaveza predugovornih strana na sklapanje glavnog ugovora. što znači da imate pravo zahtijevati i ostvariti sklapanje glavnog ugovora po proteku roka od 6 mjeseci od dana kad je ugovor trebao biti sklopljen. znam da vas to ne zadovoljava, naravno, vi želite stan, a ne parnicu, ali evo barem još jedna korisna informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija