Jump to content

HOS - pitanje


Kuna

Preporučene objave

Pitanje za poznanika:

 

Ukratko - 91. je bio pripadnik HOS-a (gdje je sudjelovao u borbama na području Vukovara), poslije u HV. No, o sudjelovanju u DR kao pripadnik HOS nema nikakvu potvrdu i ne zna gdje i da li je to uopće moguće igdje ishoditi. A bez toga ne može dobiti status dragovoljca.

 

Zna li itko kakav je status dečki iz HOS-a, priznaje li se to uopće? Ili im je taj period "pojela maca"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz Zakona:

"Status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata iz članka 2. stavka 1. ovoga Zakona utvrđuje Ministarstvo obrane, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova na temelju činjenica o kojima vodi službenu evidenciju ili nakon provedenoga upravnog postupka, ukoliko osoba iz članka 2. stavka 1. ovoga Zakona nije upisana u službenoj evidenciji te o tome izdaje potvrdu.

Za provođenje postupka utvrđivanje statusa hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata za pripadnike naoružanih odreda Narodne zaštite i Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) nadležne su Uprava za obranu prema mjestu prebivališta podnosioca zahtjeva. O žalbi protiv rješenja Uprave za obranu rješava Pravna služba Ministarstva obrane."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija