Jump to content

Što dalje?


klukas

Preporučene objave

Pitanje za prijatelja. Upućen je na periodički zdravstveni pregled na na institut za zrakoplovnu medicinu. Dobiva ocjenu 1. Nakon toga upućen je na Zdravstvenu komisiju MORH-a koja ga proglašava nesposobnim za DVS. Nije nikada teže bolovao niti liječen. Nije prošao psihologijska i psihijatrijska ispitivanja. Riječ je o branitelju dragovoljcu. Što dalje? Da li će moći proći u Mirovinskom za invalidsku mirovinu? Ili....?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Scenarij je sljedeći: dobiti će prestanak DVS s pravom na invalidsku mirovinu (častan otpust s pravom na invalidsku mirovinu) i vještačenje u HZMO (profesionalna ili opća, uzrok/omjer uzroka/ nesposobnosti za rad). Hoće li biti profesionalna ili opća, teško je reći (godine, obrazovanje, struka, bolest, oštećenje organizma,...). Profesionalna je sigurno, a opća ...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

esad je napisao:

zar mu liječnička komisija nije navela razlog nesposobnosti?

 

Razlog nesposobnosti je taj što nije zadovoljivo na psihologijskim i psihijatrijskim ispitivanjima i na dodatnim ispitivanjima po tome pitanju. A kaže da mu u Rješenju o nesposobnosti pišu nekakve točke T i nekakvi brojevi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dsemovca je napisao:

Recimo T-238?

 

Ne, T-238 je točka sa komisije za procjenu tjelesnog oštećenja (HRVI). Dakle, opet se vraćam na bit pitanja. Čovjeku je jasno zbog čega ga je zdravstvena komisija proglasila nesposobnim za DVS. To nije sporno. Bilo je pitanje kako će izaći na mirovinsku komisiju ako do sada nije liječen, odnosno nema niti jedan medicinski nalaz, a proglašen nesposobnim za DVS? (Nije zadovoljio na psihologijskim i psihijatrijskim ispitivanjima)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klukas je napisao:... Nikad se nije liječio, a nesposoban za DVS? U tome je bit pitanja.

 

To što se nikad nije liječio ne znači da je zdrav i sposoban za nešto, npr: meni i nije tako loše, ne liječim se od ničega, sistematski pregled: pluća "šuplja", a ja trebam raditi u prašini i isparavanjima, nesposoban za taj posao; a kao sad zbog toga što se nikad nisam liječio morao bih biti sposoban za taj posao !? Prava iz mirovinskog osiguranja su osobna i najčešće na zahtjev; ako smatra da je sposoban za DVS nek se žali na rješenje o nesposobnosti za DVS; možda je to rješenje problema i u OS RH možda ima mjesta za njega kao službenika ili namještenika (zanimanje, stručna sprema, godine,...) ili ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija