Jump to content

Problemi s marihuanom


baks

Preporučene objave

pao sam sa 0,4g marihuane.inace sam mlađi punoljetnik i prvi mi je prekrsaj.ima li ikakve sanse da se izvucem ili da mi se to izbrise iz dosjea?i da li moji roditelji bas moraju saznati za to?btw to se desilo u Splitu a cua san da ovdi imaju malo drugaciji standard za sve to. i jos me zanima posto su jos 3 osobe bile samnon oce li one imat ikakvih problema(bili smo u autu) i hoce li se na sudu procitat da su bile nazocne?unaprijed hvala:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Općinsko državno odvjetništvu u Splitu vam može i ne mora odbaciti prijavu. Ako ste konzumirali travu u autu, onaj tko vam je stavio auto na raspolaganje će se teretiti za kazneno djelo iz čl.173.st.5. (vas će eventualno goniti za je stavak 1.). Na sudu se u pravilu pozivaju samo okrivljenici i policija. Roditelji vam se neće pozivati, a saznati mogu jedino ako vam otvore poštu u kojoj će biti pozivi, presude i slično.

 

Inače nez obzira na kazneni postupak, od prekršajnog se nećete izvući. Dakle moguća su dva postupka, a jedan vam je siguran. Tu računajte na 1000 -3000 kuna kazne (praksa)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznit te mogu samo po jednom postupku!!!

Ako te kazne u kaznenom postupku (vrlo vjerojatno ti slijedi sudska opomena koja ti ne ulazi u dosje, ali ostaje u policijskoj evidenciji), onda te ne mogu u prekršajnom NE BIS IN IDEM-to je najbolja opcija jer ne moraš platit, a sudska opomena ti ne ulazi u kaznenu evidenciju! A ako prije završi prekršajni, onda se obustavlja kazneni! Ali sigurno je da se neće teretit vlasnik vozila..100%!

Ja ti savjetujem da se prijaviš zavodu za javno zdravstvo (osobno) i da se testiraš dok ti ne dođe poziv za sud...po mogućnosti da budeš negativan. Kada te pozovu na sud ti priloži potvrdu od zavoda koja će dokazati da si čist, a ti ćeš reć da je to bilo samo jednom i da nikad više nećeš ponoviti jer ti ne treba ovakav postupak dva puta u životu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislam da Relrale nije u potpunosti u pravu jer ako se prije dovrši prekršajni postupak, kazneni se nastavlja ali se može uvažiti sankcija iz prekršajnog postupka.

Policija je dužna izvjestiti u ovom slučaju kada je maloljetnik Centar za socijalnu skrb koji pozivaju maloljetnog počinitelja pa čak i roditelje.

Savjetovao bih počinitelju da o svemu dobro razmisli i da skupi hrabrosti da otvoreno o svemu porazgovara sa svojim roditeljima, time će najviše pomoći sebi i svojim roditeljima, jer oni će to prije ili kasnije saznati, ali tada će biti kasno za obostrano povjerenje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadovezao bih se na post o NE BIS i IDEM.

Ako je okrivljenik kažnjen u prekršajnom potupku prije kaznenog, i kazneni postupak se provodi.

Osoba koja je stavila vozilo na raspolaganje za konzumiranje droge (vjerojatno vlasnik, ali može biti i bilo koji dugi posjednik ili osoba koja je znajući za konzumiranje stavila na raspolaganje vozilo) također odgovara i to za čl.173.st.5 (naravno ukoliko se to dokaže).

Osoba nije navela u kojim okolnostima je zatečena s drogom u vozilu. Ako je ####la travu, onda je relana opcija da se još netko nađe na optuženičkoj klupi. Međutim ako je u vozilu samo posjedovala drogu, onda će samo posjedovatelj odgovarati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovorima i savjetima roditeljima obavezno kazem jer ne zelim da ih doceka kuverta pa da saznaju. zanima me jos za koliko mogu ocekivati poziv i dali odma dolazi poziv za sud ili prvo kao u prijateljevom slucaju poziv u defektologa na razgovor? i da gdje da se javim na zavodu za testiranje i koliko to pomaze na sudu? unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može i ne mora biti beznačajno djelo. Što ako je npr. osoba uhvaćena s 0,5 grama marihuane a da je pri tom rekla da je briga za pravni sustav id a će ona i dalje nabavljati marihuanu?! U takvim sluačejvima postupanje osumnjičenog ne može biti temelj za primjenu čl.28. Kaznenog zakon.

 

Ipak, kako je malo toliko "glupih" konzumenata, vjerujem da je realna šansa da se prijava odbaci u kaznenom postupku, a da se u prekršajnom okrivljeni ipak kazni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija