lidija80 objavljeno: 22. listopad 2007. objavljeno: 22. listopad 2007. ekipa, jel mislite ucit zakon o izvrsenju kazne zatvora i zakon o zastiti osoba s dusevnim smetnjam? konkretnije-jel ga mislite uopce pogledati? meni se to ne cini potrebnim Citiraj
starijipunoljetnik odgovoreno: 22. listopad 2007. odgovoreno: 22. listopad 2007. Nisam još ni pogledao Zakon o izvršenju kazne zatvora. Dijagonalno sam pogledao onaj o ....duševnim smetnjama i markirao 3 prostoproširene rečenice. Taj zakon je popis nekakvih želja, skoro da poželiš bit duševni bolesnik od pustih prava. Uglavnom, rečenica da se "neubrojivi počinitelj" prisilno smješta u ustanovu, da je za to uređen nekakav postupak, da tamo ostaje koliko je najveća mjera kazne za djelo koje je počinio, i da tamo neki psihijatar odnosno šerif može predlagati produljenje smještaja ako smatra da ovaj još nije za civilizaciju, a potonji (ili branitelj ili uža rodbina) ima jednom godišnje pravo predlagati da ga se pusti. Neću ni centa više! Na isti način mislim postupiti i sa Zakonom o izvršenju kazne zatvora. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.