Jump to content

načini testriranja ptsp-a


beni

Preporučene objave

Može li mi itko reći kakva je testiranja prošao za ptsp?

u mjestu gdje ja živim odem samo u bolnicu, ispunim mmpii, par pitanja kakva sam osoba, druželjubiv, napet, oprezan..., par riječi s psihologom i dobijem nalaz koji je većim djelom prepisan od onog prije.

a čitam o nekim testovima za koje nisam ni čuo, pa bih volio napraviti sve što se može da vidim točno što mi je, jer se ne osjećam dobro, psiholog i psihijatar samo mi kažu imaš ptsp, a mene muči depresija, anksioznost, gastritis...

mogu li negdje napraviti bolje testiranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam postoji li više različitih testova. Ja sam ispunjavao jedan, plus taj razgovor. Sve ukupno trajalo nekoliko sati i bilo mi je toliko iscrpljujuće da sam izašao van sa strašnom glavoboljom, kao da me tramvaj udario.

 

No, ono što sam htio reći je da su i depresija i anksioznost, posljedica PTSP-a. PTSP sam po sebi nema posebne simptome, već se očituje upravo kroz različite druge poremećaje i simptome kao što su depra, anskioznost, flashback-ovi itd. Gastritis općenito kao bolest javlja se između ostalog javlja se kao posljedica stresa, dakle i PTSP. Pa ako su ti liječnici, obzirom na tvoj ratni put, donijeli takvu dijagnozu, to onda vjerojatno i jest tako.

 

Ne postoje načini, niti testovi, koji mogu dati zorne materijalne nalaze za PTSP, kako to čini npr krvna slika za neke organske bolesti, iako zapravo PTSP izaziva određene biokemijske procese u mozgu koji su različiti nego u zdrave osobe, te za njih liječnici prepisuju lijekove. Ali nisam čuo da nekome čeprkaju po mozgu da bi ustanovili kakvi su ti procesi kod nekoga.

 

U svakom slučaju, vjeruj liječnicima. Ako eventualno sumnjaš u stručnost pojedinog liječnika i u njegove nalaze, potraži drugo mišljenje na koje imaš pravo. I ja sam promijenio nekoliko psihijatara jer ih ima koji rade "preko kujca", pišu nalaze na pamet po inerciji, a da s tobom ne prozbore niti riječi. Nađi liječnike s kojima ćeš biti zadovoljan, kod kojih ćeš vidjeti da im je zaista stalo do tvojih problema i redovito se liječi, to je jako važno. Znam po sebi da čovjeku dođe bedara i da mu se više ne da, da izgube povjerenje i da pošalju sve k vragu, ja općenito ne izlazim iz kuće i nemam volje ni za što i ne znam što bi bilo da nemam suprugu koja me tjera da redovito idem k liječniku i uzimam terapiju.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija