Jump to content

darovni ugovor


deelighted

Preporučene objave

Suprugina baka je svojem sinu, (suprugin otac) poklonila svoj dio nekretnine, prije 2 godine. No uz ugovor u kojem se ja obvezujem za tu nekretninu isplatiti odrđen iznos, a ona se odriče ikakvih potraživanja u budučnosti kao i njeni potomci. Odmah po tom ugovoru, ženin otac je taj dio nekretnine prenio na svoju kći ( moju suprugu ) a mi smo kompletnu nekretninu potom podijelili na suvlasništvo nje i mene.

E sad, bi ona nakon dvije godine osporila taj darovni ugovor, njemu, i želi svoj dio natrag. A mi smo već napravili podosta radova na nekretnini i kad smo uložili prilično novca a i imamo i hipoteku na toj nekretnini. Može li ona povući svoj darovni ugovor s obzirom da u drugom ugovoru piše da se ja obvezujem na isplatu i da se ona odriče ičega oko nekretnine u budučnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa, da bi ostvarila vraćanje dara, mora imati jake razloge. nema u pravu predomišljanja tek tako, nakon sklopljenog pravnog posla. vi ste ulagali u nekretninu dok ste bili zakoniti vlasnici i kvalificirani posjednici. ako bi gospođa uspjela u eventualnom sporu, morala bi vam vratiti uloženo. hipoteka bi i dalje teretila nekretninu, jer je vezana uz nju, odnosno svakodobnog vlasnika nekretnine. banka bi mogla, uz ostvarenje uvjeta iz ugovora o kreditu, provesti ovrhu na nekretnini, bez obzira tko bio njen vlasnik, a ako bi to u momentu ovrhe bila ta gospođa, ona bi prema vama mogla postaviti regresni zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija