Jump to content

Garaža


Seaman

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet dobrih duša na slijedeći problem. Kupio bih pola garaže koja se u zemljišnim knjigama vodi kao jedinstveni objekt cca 30 kvadrata, a prije koju godinu je podjeljena fizički (prezidom) na pola, znaći cca 15+15 kvadrata, tj. na dvije garaže (svaka polovica ima svoja vrata).Jedna polovica je tada prodana a ja bi sada kupio dr. polovicu.Zanima me kakva je, ako je moguča, procedura da se napravi podjela kroz papire, jer prodavatelj je voljan to ućiniti sada,a i kupac jedne polovice ga je isto zahtjevao prije.

Veliko hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. možete kupiti 1/2 garaže i ne mučiti se više; osim toga, uz to možete i ugovorom urediti međusobne odnose sa suvlasnikom, kojim bi definirali koji dio pripada kome i druge detalje koji su vama važni.

2. možete kupiti 1/2 garaže i onda: u nadležni ured državne uprave po lokacijsku dozvolu, pa dati izraditi geodetski elaborat, pa sa suvlasnikom sklopiti ugovor o razvrgnuću suvlasničke zajednice.

 

čini mi se da bi vam bio lakši život kad bi krenuli putem pod 1, budući da se radi o garaži, a ne o stanu ili kući, a suvlasništvo i sklopljeni ugovor suvlasnika o međuvlasničkim odnosima vam jamči sva prava koja su vam potrebna za ostvarivanje vaših interesa. a ako ipak odlučite napraviti kao pod 2, računajte da bi vas to moglo koštati vremena i novaca-vjerojatno skoro isto onoliko koliko ste platili garažu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija