Jump to content

prva ispovjed slijedi!help


player1

Preporučene objave

pozdrav svima kao prvo,evo javljam se jer kao i svi ostali ovdje imam problema s drzavom :-( .

danas sam primio poziv zbog saslušanja kao okrivljenik zbog prekršaja iz čl.49.st.4.i dr. zspc-a,po zamolnici..to bi bilo vjerujem ono prije 10 mj. kad sam napuhao 1.45..bilo je super vani sve dok me nisu zaustavili, nazalost od tocke a do tocke b mi je trebalo 3 min voznje,dvojica su u autu spavala(auto je od ovog sto spava) ..to mi je prvi kao takav prekrsaj i nemam iskustva s tim..sorry na nebitnim cinjenicama.

e zanima me sto da ja na sudu napravim kako bih izbjegao novcanu kaznu,za vozacku me nije briga..jer sam bez primanja i vjerujem da bi kazna mogla biti poviša,ako nema alternative mogu im dati broj moba da me pokupe u zatvor kad stignu..znam da to na sudu slušaju-student pa nisam namjerno pa ovo pa ono..ali sto bi drugo moglo upalit?,bojim se nista,ima li tko kakvih iskustava,ili preporuku kako ovo rijesiti..hvala vam puno... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 49.

 

(1) Na cesti s kolnikom za promet vozila u oba smjera na kojem postoje tri prometne trake, vozač se ne smije vozilom kretati prometnom trakom koja se nalazi uz lijevi rub ceste u smjeru kretanja vozila.

 

(2) Na cesti na kojoj su kolničke trake fizički odvojene jedna od druge, na cesti s kolnikom za promet u oba smjera na kojem postoje najmanje četiri obilježene prometne trake kao i na cesti s kolnikom za promet vozila samo u jednom smjeru, vozač se ne smije vozilom kretati kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

 

(3) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se na cesti s kolnikom za promet u oba smjera, na kojem postoje tri prometne trake, kreće prometnom trakom koja se nalazi uz lijevi rub ceste u pravcu kretanja vozila i izreći će mu se dva negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog do tri mjeseca.

 

(4) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom kreće suprotno odredbama stavka 2. ovoga članka, izreći će mu se tri negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva do šest mjeseci.

 

Dakle nije alkohol(na sreću)...

A i na žalost jer će ti i on doć...

 

A novčanu kaznu ti sudac može izvanredno ublažit, pa kaži to što si napisao,da si u teškoj materijalnoj situaciji i to... i da nečeš više radit prekršaje,i drži se toga. Ako sudac tako procijeni možeš dobiti neku simboličnu kaznu 200-300 kn, neću napamet govorit.

A i za vozačku ti ima spasa ako se potrudiš malo...

Pozdrav ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je taj je clanak..al mi policajac u trenutku prekrsaja napisao samo zapisnik o alkoholu,a za krivi smjer mi nije nista napisao...ja sam ocekivao da me zovu za alkohol i krivi smjer zajedno...bilo je to davno pa mi se tesko sjetit...bit ce da cu imat 2 saslusanja..prvo za krivi smjer,a onda zato jer sam bio pijan...stvarno sam mislio da je taj clanak samo alkohol pa sam se iznenadio kad je ovo za krivi smjer ..jao al baljezgam sorry

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da postavim opet pitanje:

zasto nisam odmah na mjestu prekrsaja dobio papir da sam u krivom smjeru i da sam bez vozacke,a za alkohol da? kao da ova prva dva on sprema u memoriju..dobio sam na potpis samo prekrsaj za alkohol..kao da mi je ovo dvoje takorec oprostio.....e i sad mi dodje poziv za sud zbog krivog smjera, a zbog alkohola nista,samo clanak 49. st. 4...to me zanima..i naravno sad sam u panici kako cu proc na sudu(oce se sjetit alkohola,krivi smjer,vozacka ili sve zajedno)...a najveca briga je to kako uvjerit da sam financijski u banani..apsolvent sam koji pokusava zavrsiti fax samostalno..i prvi put mi je da takav glupi prekrsaj radim..vjerujte da sam prokleo sav alkohol svijeta zbog toga.. :-( ..gospodjo sudac daje mi jos jednu sansu...aaaaaaaaa...poz :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija