Jump to content

Pitanje


fakin

Preporučene objave

Situacija sljedeća napravio sam prekršaj u Delnicama napisao prigovor Sudu u Delnicama. Nakon toga sam nazvao tamo sutkinju koja je rekla da je primila prigovor i da će poslat Sudu u Zagrebu taj slučaj da se proveda glavna rasprava. Jučer dobio od Suda u Delnicama da moram doći tamo na glavnu raspravu. :-? Dali se to može prebaciti u Zagreb ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

glavne rasprave se ne mogu održavati tamo gdje se vi sjetite. očito je sudac u delnicama procjenio (prema stanju spisa), da se odluka ne može donijeti na pripremnom ročištu, već na glavnoj raspravi na koju će biti pozvan i poicajac koji je utvrdio prekršaj. a to znači, da bi se morali odazvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvrka daj se skoncentriraj i čitaj kaj sam napisao, netreba se glavna rasprava održati tamo gdje se ja sjetim nego tamo gdje sutkinja sama rekla da će se održat (Zagreb), da bi nakon pola godine promjenila mišljenje :-o . Očito je da svakavi ljudi rade u našem pravosuđu :-P . A i dobro je alexavg primjetio tko će sve to meni platiti :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti si okrivljenik i nitko ti neće nadoknaditi nikakve troškove, jer si ti počinitelj prekršaja i državi si, ai sebi sam izazvao torškove. A što se tiče rasprave,čim si uložio prigovor na nalog,održava se glavna rasprava na koju se poziva ponositelj zahtjeva, ti, svjedoci,itd.Zamisli kad bi svi oni išli u Zagreb, ili gdje je već tvoje prebivalište, koliki bi to troškovi bili. A osim toga svjedok ima pravo tražiti trošak, koji ide tebi na račun-prema tome bolje ti je da svjedoci što manje putuju. No, bilo kako bilo, rasprave se održava u sjedištu suda koji je nadležan za područje počinjenja prekršaja, pa o tome gdje će se održati rasprava nema pregovaranja. osim toga ti ne moraš na raspravu doći-obrati se sudu pismeno, iznesi svoju obranu i predloži da se rasprava održi bez tebe. samo onda nemaš mogućnost suočavanja s svjedokom. No ukoliko je policajac prekršaj uočio neposreno u obavljanju dužnosti, suočavanje ti neće pomoći i sud će vjerovati službenoj osobi. Sam procjeni isplati li se ići u Delnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam sličnu situaciju prije nekog vremena, ja iz Osijeka a prekršaj počinjen u Karlovcu. Putovao sam dva puta u Karlovac jer se prvi put policajac nije pojavio a baš sam se želio suočiti s njim. Na svoj trošak naravno. Troškove ti plate samo ako te oslobode optužbe a to je nikad jer se uvijek vjeruje policajcu iako se on vjerojatno ni ne sjeća tog događaja kao u mom slučaju.

Ako se dobro sjećam ti možeš dati iskaz u sudu koji ti je bliži a to ti je vjerojatnije i bolja solucija jer te neće gledati kao kriminalca a rezultat će biti isti, kriv si !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik ti je krivo rekao, jer iz iskustva znam da odvjetnici slabo poznaju prekršajni postupak jer se u njemu puno rjeđe pojavljuju-to je jedno; drugo-zamolno (pred sudom svoga prebivališta) možeš biti ispitan samo ako matični sud koji vodi postupak,uputi sudu tvoga prebivališta zamolnicu. Oni to redovno i čine ako je sudu podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, ali ako je policija ili sud izdala prekršajni nalog i ti si se na njega žalio, tada se mora provesti glavna rasprava, a rasprava se jedino može održati pred sudom koji je nadležan za prekršaj-prema tome u Delnicama. ili otiđi tamo ili ako nemaš zaista jakih dokaza kojim bi pobio iskaz službene osobe-što je by the way,skoro pa nemoguće, bolje im se obrati pismeno i predloži da se rasprava održi bez tebe, pa se poslije žali na rješenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako mene su pokup ili policajci ispred benzinske pred kojom sam kršio javni red i mir, odveli me u stanicu i tamo dali da pušem alkotest. U vrijeme kada su me zatekli uopće nisam bio u automobilu i kako ja mogu onda odgovarat za vožnju u pijanom stanju :-? . Btw odvijetnik je rekao da će im poslat pismenu obranu i da će zatražit prebacivanje slučaja u Zg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija