klema76 objavljeno: 17. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 17. studeni 2007. Planiram dati otkaz zbog prelaska na novi posao i sada me zanima koju duljinu otkaznog roka moram ispoštovati. U ugovoru (koji mi je dan tek 3 tjedna nakon što sam počela raditi i već dala otkaz na prethodnom poslu) je kao vrijeme trajanja otkaznog roka navedeno 3 mjeseca. Ugovor nije posebno sastavljan već je onaj obrazac tipa popuni kućice, valjda iz NN. Firma nema kolektivni ugovor. U njoj sam zaposlena 3 godine. Koji je minimalni otkazni rok koji bih mogla iskoristiti a da sve bude "čisto". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jmedved odgovoreno: 17. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2007. dva mjeseca Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klema76 odgovoreno: 17. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2007. Zašto baš 2 mjeseca, po čemu se to gleda? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 18. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2007. Najmanje trajanje otkaznoga roka Članak 120. (1) U slučaju redovitog otkaza, otkazni rok je najmanje: ... – mjesec dana i dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno dvije godine, – dva mjeseca, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno pet godina, ... (6) Kolektivnim ugovorom ili ugovorom o radu može se odrediti kraći otkazni rok za radnika nego za poslodavca, od roka određenog u stavku 1. ovoga članka, za slučaj kada radnik otkazuje ugovor o radu. (7) Ako radnik otkazuje ugovor o radu, otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ako on za to ima osobito važan razlog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klema76 odgovoreno: 18. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2007. Ok, onda je po tome mjesec i 2 tjedna jer sam kod tog poslodavca 3 godine. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.