gurtna objavljeno: 19. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 19. studeni 2007. Molio bih vas za pomoć. Otac je trenutno vlasnik obrta. Ima 58 godina i oko 38 godina radnog staža, od čega 23 u BiH a 15 u RH. Majka mi je nezaposlena i prijavljena je na Zavod za zapošljavanje, ali ne prima nikakvu naknadu jer nema dovoljno godina radnog staža. Moje pitanje je slijedeće: Da li otac može prenijeti obrt na majku i prijaviti se na Zavod za zapošljavanje i ostvarivati pravo na novčanu naknadu (trenutno to iznosi oko 1.000 kuna?) i dokad može koristiti to pravo? Do stjecanja uvjeta za prijevremenu mirovinu, ili? Da li ima uvjete za prijevremenu mirovinu u RH u 60. godini života ako ima manje od 30 godina radnog staža ostvarenog u RH? Unaprijed hvala svima na pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 19. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2007. Obrtnik u RH ne može primati naknadu s burze, ako odjavi obrt, iz razloga što obrtnici za vrijeme trajanja obrta ne plaćaju doprinos za zapošljavanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiwi123 odgovoreno: 29. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 29. kolovoz 2010. Poštovani, evo da se nadovežem na temu..u stalnom sam radnom odnosu na neodredjeno i imam sa strane obrt kao dodatnu djelatnost..postoji mogucnost da dobijem otkaz kao tehnološki višak, pa me zanima da li imam pravo na naknadu s burze unatoc obrtu..a i zanimalo bi me da li se taj obrt kao dodatna djelatnost automatski i gasi ako izgubim posao.. Hvala.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.