Jump to content

Kad gost ode iz hotela i ne plati!


Karlozg

Preporučene objave

Prvo bih se ispričao urednici na prethodno nepropisno objavljenoj temi.

 

Nego, dogode se situacije kada gosti odu iz smještaja (hotel, pansion, apartman i sl) i jednostavne ne plate uslugu smještaja. Da li je netko imao takvih iskustava? Čuo sam da policija reagira po službenoj dužnosti jedino ako je iznos potraživane usluge veći od 1000kn. Inače, privatna tužba. Da li se rađe javiti sudu časti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je po vašoj prijavi dužna postupiti i obaviti izvide. Druga je stvar što nakon provedenih izvida državno odvjetnišvo ne može postupati (jer je manje od 1000 kuna) osim ako vi ne podignete privatnu tužbu zbog kaznenog djela prijevare iz čl. 224.st.5.su svezi s st.1. Kaznenog zakona.

 

Kod takvih slučajeva je bitno da se vidi da je namjera korisnika usluge već prilikom dolaska u hotel bila da ne plati.

Dakle ne možete prijaviti nekog ako ste se dogovorili da plati po ispostavljenom računu, pa onda tvrtka padne u dugove i ne može platiti, pa bi je vi prijavili za prijevaru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Nego pišete mi upravo suprotno mom iskustvu. No nekako sam Vam sklon vjerpvati više nego njima. Baš su mi u policiji rekli da odem na sud časti. Baš sam i bio u policiji i rekli su mi da nema smisla da im dolazim s manje od 1000kn, jer kao ima jako puno slučajeva primjerice gdje lopovi maznu benzin na pumpi i pobjegnu. Kompaniji se ne ide na sud radi toga, iako su kamere sve zabilježile. A, pazite sad, ne mogu prijaviti sve ukupne krađe koje prelaze 1000kn već slučaj po slučaj, a slučaj ne prelazi taj iznos.

 

Anyway, imamo dokaze da je gost jednostavno izbjegavao platiti noćenje. Račun mu nije ispostavljen na kraju jer ga nije platio. Budimo iskreni. Riječ je o privatnom apartmanu, ne hotelu, dakle o privatnom iznajmljivaču.

 

I što je najgore, nemamo adresu gosta da bismo ga tužili jer prilikom prijave gosta za turističku, ne treba adresa. Može li odvjetnik doći do adrese gosta (gost je hrvatski državljanin)?

 

Hvala unaprijed na savjetima. Inače sam prilično dobro informiran oko iznajmljivanja apartmana i poreza, zakona, boravišne i sl, no ovo zadire u neke druge sfere...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija