Jump to content

pomoć


ryan

Preporučene objave

Naime, vračam se iz kafica sa prijateljicom i tri prijatelja i hodamo Vukovarskom ulicom. Nedugo zatim dolazi interventna policija i hapsi na pod sumnjom da smo nekom nanijeli ozljede u Kasicevoj ulici kojom nismo ni prolazili.Ok.

Znam da policija treba raditi svoj posao medjutim meni to nije pasalo pošto sam radio rano ujutro pa sam zapitao;"iz kojeg razloga i zasto"na šta sam dobio lisice na ruke.Čekali smo nekog valjda da nas dodje prepoznat i nikoga ne prepoznaju osim navodno "mene" .Zatim pokaze prstom i kaze ovaj sa sarenim saaalom a ja nemam sal nego majicu preko ramena i to sivu.Potom su nas zatvorili u pritvor svako u posebnu celiju da bi nas pustili ujutro jer smo bili u alkoholiziranom stanju(napirio 0,66).

Pitanje sta raditi kome se zaliti itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto tako policajac nam je rekao da ti decki koji su bili ozljedjeni su zadobili lake tjelesne ozljede drugi opet kaze da nisu.bla bla..Mene osobno kao i moje prijatelje to ne zanima posto nismo krivi a izmedju ostaloga smo bili pusteni tek poslije dva popodne te nisam bio u mogucnosti doci na posao i sada mi mozda prijeti otkaz.Trazio sam da se kontaktira moj odvjetnik posto radim kao poslovodja u jednoj firmi medjutim receno mi je da sam pijan i moram prespavat u policiji.-0,66.!!

Htjeo bi jos napomenuti da sam samo ja "prepoznat"kao pocinitelj dok su ti isti decki bili napadnuti od strane vise mladica.To znaci da ako moji prijatelji nisu prepoznati to znaci da nisu ni sudjelovali u tucnjavi a isti su se samnom zaputili kuci te se nismo razdvajali .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navesti policiji svjedoke - prijatelje. Ako su lakse tjelesne ozljede nece vas goniti drzavno odvjetnistvo, vec eventualno ošteceni (aku budu tužili privatnom tužbom u što sumnjam).

 

Ako dođe do postupka svatko zove svoje svjedoke.

Ako ste bili neopradsano zatvoreni imate pravo na odštetu, ali kako ste bili pijani vjerojatno ništa od toga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je oštećena maloljetna osoba ili dijete, a zadolila je lakšu tjelesnu ozljedu, radi se o kaznenom djelu "Tjelesna ozljeda" iz članka 98 Kaznenog zakona i tu se progon poduzima po službenoj dužnosti (progoni Vas državno odvjetništvo, a ne oštećeni privatnom tužbom).

 

Izvadak iz Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona (NN 71/06)

 

Članak 21.

 

Članak 102. mijenja se i glasi:

»Za kazneno djelo tjelesne ozljede (članak 98.) osim kada je djelo počinjeno prema djetetu ili maloljetnoj osobi, kazneni postupak se pokreće privatnom tužbom.«

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija