sashenka objavljeno: 26. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 26. studeni 2007. Ako moze neko da mi objasni sta to znaci "dokazati pravni interes"? Neko mi je rekao da to pravo mogu iskoristiti da dobijem domovnicu, ukoliko dokazem pravni interes mogu dobiti od nekog ureda domovnicu i ne moram donijeti roditeljsku da bi se meni izdala moja! Molim odgovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
magel odgovoreno: 26. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 26. studeni 2007. Pravni ineteres je opravdanost pokretanja nekog postupka (sudskog, upravnog), što znači da onaj koji pokreće i zahtjeva vođenje postupka mora to opravdati odnosno dokazati da time štiti neko pravo ili traži neko pravo koje mu po zakonu pripada. Ako ti to pravo možeš ostvariti a još ga nisi ostvario - onda imaš pravni interes. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sashenka odgovoreno: 6. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2007. Hvala na informaciji.Znate li ko mi moze izdati ocevu domovnicu i gdje. On je rodjen u BiH,a njegovi roditelji u Hrvatskoj. Otac mi ima domovnicu,ali s njim nisam u kontaktu. Recimo,neki ured da mi izda ocevu domovnicu jer po zakonu na to imam pravo jer sam mu kcer. Hvala unapred i molim Vas odgovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 8. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2007. Moze li se nastupiti iskljucivo u svrhu ostvarivanja vlastitog pravnog interesa ili je moguce nastupiti i u svrhu ostvarivanja pravnog interesa bliske osobe koja to nije u stanju napraviti za sebe zbog teske bolesti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.