Jump to content

sudar u kružnom toku


bartol

Preporučene objave

U kružnom toku (na prilazima kojeg je označeno da ima prednost) doživio sam sudar tako da je u moja desna vrata prednjim dijelom udario auto koji se uključivao sa desna. Policija izjavljuje na očevidu da nije moguće točno utvrditi tko je tu kriv jer se ne zna tko se je točno prvi uključio u kružni tok pa šalju prijavu prekršajnom sudu da odluči. Ja sam išao puno brže i nisam primjetio auto koji se uključio sa desna kao što i on nije primjetio mene. Kao propust ističu moju brzinu. Kakva bi tu mogla biti odluka? Podjeljena krivnja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko su ceste koje dolaze na kruzni tok oznacene znakom sporedne ceste, vozilo koje vas je udarilo s desne strane nije smjelo uci u kruzni tok ukoliko ste vec bili u kruznom toku, te imali pravilan polozaj vozila. Dakle, ako ste usli cijelim vozilom (a nemoguce da niste) i krenuli, vozilo vas je moralo propustiti, dakle taj je vozac kriv. Ukoliko na kruznom toku nema nema nikakvih znakova, onda vrijedi pravilo desne strane i bili ste duzni propustiti to vozilo. Moram priznati da mi vas opis nije bas najjasniji.

Brzina, bar po meni, ne igra nikakvu ulogu ukoliko je to vozilo oduzelo prednost, a budimo realni da u kruznom toku i nemoze biti prevelika brzina...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. moje vozilo je već bilo 10-tak metara u kružnom toku, otprilike ispred mjesta gdje se uključivalo vozilo koje me udarilo. pitanje brzine sam istaknuo jer mi je policija rekla da je to bitno jer da sam vjerojatno vozeći prebrzo kasnije prošao crtu uključenja u kružni tok pa se našao ispred vozila koje se uključilo ranije čime su se složili sa verzijom druge stane koja tvrdi da sam se "podvukao" ispred njega. radi se o kružnom toku sa jednom trakom gdje je označeno znakom na ulazu da vozila unutar njega imaju prednost. zanima me da li prekršajni sud više cijeni komentar policije ili dokaze kao što su fotografije mjesta i kuteva oštećenja i tragova na tlu?? tragovi kočenja nisu mjereni (za što mislim da je važno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija