Jump to content

zakonski skrbnik


tea_t

Preporučene objave

Bok svima! Trebam pomoć, pa ako netko zna...help! Dvije osobe su u braku 40-ak godina. On je obolio, oduzeta mu je poslovna sposobnost i zakonski skrbnik mu je njegova supruga (pod kontrolom Socijalne skrbi). Obadvoje su jako stari, on k tome i bolestan (izgubio je moć komuniciranja, osjecaj za osobnu higijenu itd.), tako da se njegova supruga doista dobro brine za njega. Problem je taj sto je sva njihova imovina zajednička i sto ona-supruga ne moze raspolagati njihovom imovinom (konkretno, kućom u drugoj drzavi, nekim vrijednosnim papirima u drugoj drzavi itd.), pa stoga ne mogu nista prodati kako bi si ostvarili bolje uvjete zivota. ima li nacina da ona ostvari pravni posao u njegovu i svoju korist i proda nekretninu dok su jos obadvoje zivi kako bi si poboljsali uvjete zivota? Rijec je o zaista dragim i bespomocnim ljudima kojima nema tko pomoci. Zatmo molim Vas! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je supruga imenovana od strane Centra za soc. skrb, tada su joj tim imenovanjem dodijeljena određena prava i dužnosti kao skrbniku.U suradnji s nadležnim CZSS moguće je da skrbnik upravlja imovinom osobe nad kojom se skrb provodi posebno u smislu osiguranja sredstava za životne potrebe.

Stoga bi bilo najbolje da se ostvari suradnja s nadležnim CZSS kako bi skrbnik (supruga) mogao poduzimati određene radnje prema zajedničkoj imovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođa je poslala CZSS-u Zamolbu za pravni savjet, opisala je svoju situaciju, navela Rješenja Općinskog suda i CZSS-a u kojima se njemu oduzima posl. sposobnost i nju imenuje zakonskim skrbnikom, pa se nadam da ce uspjeti nesto napraviti. Ako bi jos nesto trebala/mogla napraviti vezano za taj problem, molim recite!THNX!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija