Jump to content

Kada se mi moramo odjaviti s policije u slucaju smrti?


Miki89

Preporučene objave

Ne,osim ako je vozilo imalo totalnu štetu ili je rashodovano.

Polica osiguranja Auomobilske odgovornosti se drugačije i ne može prekinuti.

Ukoliko je vozilo Kasko osigurano može se odjaviti ali nije predviđeno da se zamrzne osiguranje osim da se odjavi pa se eventualno ponovo ugovori na rok kraći od godine dana.

SVA UGOVARANJA KRAČA OD GODINE DANA SU BEZ BONUSA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tgrgat je napisao:

Polica osiguranja Auomobilske odgovornosti se drugačije i ne može prekinuti.

Netočno,

polica AO može se prekinuti ako je vozilo odjavljeno u MUP-u. MUP prilikom odjave ne traži razlog odjave ali traži registarske pločice koje se mogu ponovno iskoristiti u roku od 90 dana.

ostatak neiskorištene premije se vraća osiguraniku uz uvjet da priloži policu AO i potvrdu o odjavi na MUP-u te dade izjavu da nije napravio štetu po toj polici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilima za obavezno osiguranje piše.

U slučaju odjave vozila zbog uništenja, rashodovanja, stavaljanja izvan prometa (mirovanja) ili krađe vozila, osiguratelj je u obvezi na zahtjev ugovaratelja osiguranja vratiti neiskorišteni dio premije ako se do dana odjave nije ostvario osigurani slučaj. Problem se događa u slučaju da se ponovno prijavi vozilo poslije mirovanja a datum registracije nije istekao. U tom slučaju potrbno je napraviti novu policu na godinu dana ( jer je jeftinija od kratkoročne police), na MUP-u se kod prijave mora priložiti važeča polica a nejde se na novi tehnički i registraciju. Trajanje te police zatim ispadne duže od registracije pa po isteku registracije treba ponovno raditi policu na godinu dana a po staroj tražiti povrat. Ako je po toj polici po kojoj se traži povrat slučajno bila šteta nema vračanja i sve propada u vodu. Znači komplikacija!!! Zaključak: Isplati se odjaviti vozilo iz razloga mirovanja samo ako je to na duže vrijeme od isteka registracije koja piše u prometnoj, a u slučaju uništenja, krađe ili rashodovanja (znači nije u voznom stanju) treba obavezno odjaviti vozilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija