atlantic objavljeno: 30. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 30. studeni 2007. Dosta puta ostanem iznenadjen a i preplašen sa našim policajcima koji doslovice iskaču iz grmlja da bi nas zaustavljali .A da ne govorim o tome kako istrče na sred ceste da bi nas zaustavili iz suprotnog smjera. Zanima me dali je u zakonu definirano kako nas smiju zaustavljati i na koji način to trebaju označiti. Jedan mi je poznanik rekao da nebi smijeli zaustavljati a da ne postave znakove od policije da su tu da ih na vrijeme možemo uočit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 30. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2007. Naravno da je propisano zakonima,ali ih se naša policija ne pridržava jer im nemožeš dokazati da se nisu zakona i pridržavali. Npr. u zakonu stoji da bi policija čak morala imati upaljenu rotirku dok vrši kontrolu prometa na cestama i biti na vidljivom mjestu... E sad,koga bi na taj način mogli uhvatiti u prekršaju to je druga prića;-) Ovo sa znakovima su bezvezarije. pozdrav;-) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lajavica odgovoreno: 1. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2007. ne moraju biti obilježeni ni označeni Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
borisc odgovoreno: 12. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 12. prosinac 2007. PRAVILNIK o naČinu postupanja policijskih sluŽbenika u obavljanju poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama 3. Nadzor prometa na cestama Članak 17. Nadzor prometa na cestama obavljaju policijski službenici kretanjem i zadržavanjem na najugroženijim mjestima na cesti kako bi svojom nazočnošću, upozorenjima, zapovijedima, uputama i savjetima te primjenom tehničkih sredstava utjecali na pravilno i zakonito ponašanje sudionika u prometu i na poštivanje prometnih pravila. Kada u nadzoru prometa na cestama policijski službenici zaustavljaju sudionika u prometu, dužni su koristiti pločicu »Stop policija« i zaustavljanje obavljati na dijelu ceste uz desni rub kolnika u pravcu kretanja tako da ostali sudionici u prometu mogu pravovremeno uočiti zaustavljena vozila, vodeći pri tome računa da ne ometaju promet ili ugrožavaju vlastitu sigurnost ili sigurnost drugih sudionika u prometu. Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ako to zahtijevaju razlozi sigurnosti, zaustavljanje se može obaviti i sa suprotne strane ceste. Zaustavljanje vozila, prema stavku 2. ovoga članka, obavlja se u pravilu na mjestima gdje se vozilo cijelom svojom površinom može ukloniti s kolnika. Ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svjetlo. Prilikom nadzora prometa na cestama noću i u uvjetima smanjene vidljivosti policijski službenik koji obavlja zaustavljanje vozila mora nositi reflektirajući prsluk s otisnutim natpisom »POLICIJA«. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 12. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 12. prosinac 2007. Hajde lajavice argumentiraj svoj post. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. Ukoliko se radi o policijskoj zasjedi odnosno nadzoru brzine naravno da se ne moraju slikati uz cestu. Ukoliko ste vozili prebrzo policajac Vas propisno nakon nekoliko stotina metara zaustavi držeći u ruci palicu "Stop", vozilo uklonite sa ceste i onda počinje kontrola dokumenata i Vaše objašnjavanje kako ste vozili po propisu,....................... Zašto bi bili označeni i obilježeni kada su u zasjedi? Označen i obilježen je onaj koji Vas zaustavlja, ali tada je prekasno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mcgreg odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. zasjeda ili ne, nesmiju izazvati prometnu, ja sam ih pogodil bocno u auto jer su me zaustavili na autobusnom ugibalistu koje je bilo puno kamencica (od zimske sluzbe) i nisam uspel stati i bum bocno u njihova vrata, bili su kul i zvali smo kolege, meni platil kasko za njih neznam, na sudu nist jer nisam brzo vozil (imali radar i nisam bil u prekrsaju negu su me haltali zbog svjetla na autu) niti sam bil pijan Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.