Jump to content

Europski sud za ljudska prava


twinter

Preporučene objave

Ako niste podnijeli zahtjeve za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku nadležnim sudovima u Hrvatskoj, ne možete u Strasbourg.

 

Što se tiče odvjetnika, imate praksu Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Hrvatsku na stranicama Ustavnog suda, pa tamo možete naći i imena odvjetnika koji su zastupali u pojedinim slučajevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što mene zaista kronično nervira kod ovog tipa odgovora jest to da se kreće s pretpostavkom da ja znam što i kako treba. Da to znam, ne bih tražila pomoć. Dakle, meni tu nije jasno niti prvo, a to je gdje bih i putem koga morala podnjeti zahtjev za zaštitiu prava na suđenje u razumnom roku. Ovo prvi puta čujem, a nije čudno jer nisam pravnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste sasvim koristan i dobar savjet od kronične stranke.

"Što se tiče odvjetnika, imate praksu Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Hrvatsku na stranicama Ustavnog suda, pa tamo možete naći i imena odvjetnika koji su zastupali u pojedinim slučajevima."

To je ovdje: http://www.usud.hr/default.aspx?Show=c_izabrana_praksa_europskog_suda&m1=21&m2=0&Lang=hr

Mislim da je pohvalno od njega što se još i potrudio dodatno vas informirati.

Zato se ne trebate nervirati na ljude koji vam pokušavaju pomoći.

 

A što se tiče preporuke konkretnih imena odvjetnika, pravila legalisa to ne dopuštaju.

Sretno!

I slobodno pitajte, što vas zanima..

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da ste pitali za Sud za ljudska prava, podrazumijeva se da ipak nešto znate.

 

U vezi zahtjeva za suđenje u razumnom roku, pitanje je već više puta na forumu postavljano, na njega je odgovoreno, a imate i predložak takvog zahtjeva. Dovoljno je samo malo potražiti po forumu.

 

Pravne savjete niti dajem niti naplaćujem, nastojim pomoći u okviru svoga znanja, ali ako hoćete da Vam pronađem taj predložak, naplatit ću Vam vrijeme koje ću utrošiti na upotrebu tražilice :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Zastupnica RH pred Eusropskim sudom u Strasbourgu, gdja Stefica Staznik poziva i odvjetnike, i suce, kao i ostale pravnike, da primjenjuju sudsku praksu Europskog suda u Strasbourgu i u postupcima koji se odvijaju pred hrvatskim sudovima. Jer kaze, na taj bi se nacin smanjio broj predmeta koji na taj sud dospijeva!

 

 

Hrvatski se gradjani obracaju sudu u Strasbourgu najcesce radi sudjenja u razumnom roku kao i za pravedno sudjenje - kaze gdja Staznik, a tu je izjavu dala u prilogu Nove TV o sudu u Strasbourgu

koji je pak negdje na dvanaestoj minuti njihovog dnevnika od 03.02.09.

 

Evo linka

http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_id=60190205&section_id=10000&subtype_id=1&subtype=dnevnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za predmet na Upravnom sudu zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku podnosi se Vrhovnom sudu.

 

Kod upravnih sporova odnosno postupaka postoji jedna specifičnost. Ukupno se vrijeme ne mora računati od dana podnošenja tužbe Upravnom sudu, već može od dana kada je podnesena žalba na prvostupanjsku odluku, budući da tim danom počinje spor.

 

Međutim, naknada za to vrijeme drugostupanjskog postupka se dodjeljuje ako drugostupanjska odluka nije bila donesena u zakoskom roku (načelno 30 odnosno 60 dana), i ako ste koristili svoje pravo da podnesete tužbu zbog šutnje administracije.

 

Ako je drugostupanjski postupak dugo trajao, ali niste poduzimali mjere da zaštiti svoje pravo na odluku u razumnom roku, onda se taj dio ne računa, pa se računa od dana podnošenja tužbe.

 

Dakle, u zahtjevu treba napomenuti traži li se naknada samo za vrijeme od podnošenja upravne tužbe, ili od dana podnošenja žalbe na prvostupanjsku odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.

 

Dakle, u zahtjevu treba napomenuti traži li se naknada samo za vrijeme od podnošenja upravne tužbe, ili od dana podnošenja žalbe na prvostupanjsku odluku.[/quote

 

od strane prvostupanjske i drugostupanjske kao i lijecnicke komisije sve je u roku.radi se o statusu hrvi-a.

razumni rok od 3g. kako mi je i sam upravni sud napisao, istice s mjesecom svibanj ove godine.da li smijem vrhovnom sudu zahtjev predati prije nego istekne rok u mjesecu svibnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija