Jump to content

Pomoć oko kazne!!!


inija

Preporučene objave

Hvala na odgovoru ali ovo mi nije posve jasno:" uračunavanje izvršava kazneni sud prilikom izricanja presude". Znači kazneni sud ima uvid u stanje kakvu je kaznu izrekao prekršajni sud, i to odmjeri i tek tada izrekne kaznu..Ako je to tako nisam znala da su naši sudovi tako ažurni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa to je i meni logično. Samo problem je u tome da ja ni na koji način nisam znala da će se protiv mene voditi kazneni postupak, niti da se vodi, ja sam samo dobila doma presudu. Između izricanja novčane kazne na Prekršajnom sudu i presude Općinskog suda razlika je 1,5mjesec...

Zanima me sada više nemam mogućnost ni na koji način kontaktirati Općinski sud da se novčana kazna uračuna?

(osim žalbe?)..Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi još prošao rok za žalbu, ističe sljedeći tjedan. No sad bi zamolila odgovor na sljedeće pitanje tj. problem. Ako se ja žalim (nije uopće sporno hoće li mi smanjiti kaznu za tih 800kn il ne, bilo bi lijepo da to učine), u kojem vremenskom roku uopće mogu očekivati ponovnu presudu?.

Pitam to zato jer će mi u roku pola godine pa i brže trebati potvrda o nekažnjavanju(za stalni posao), a ako se sada žalim, postupak se vodi kao otvoren. To mi u mom slučaju izgleda kao kockanje radi 800kn manje, pa bi bilo možda bolje da ja to sve skupa platim i zaboravim.

Molim još nečije mišljenje u vezi toga. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo zadnje nisam baš dobro shvatila: ona možete s tom pravomoćnom prwsudom otitći na prekršajni sud da vam obustave postupak.

No ovako ja sam to rađe odlučila platiti u cjelosti nego se kockati radi 800dodatnih kuna. Da vidim jesam li dobro shvatila, kada mi sad protekne rok od 8dana za žalbu(to je sljedeći tjedan), presuda postaje pravomoćna, ja platim sve kaznu na općinskom sudu(s tim da sam onu na prekršajnom već platila), mogu najnormalnije dobiti potvrdu o nekažnjavanju - koja btw.je dokaz da se protiv mene u trenutku njezina podizanja ne vodi kazneni postupak.

Jesam li ja to dobro skužila? :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija