Jump to content

600 kn za sv.Nikolu pomoć!!!


riječanin

Preporučene objave

razvedeni sam roditelj-otac...2 djece je na mojoj poreznoj kartici prijavljeno ali je problem oko zdravstvenog osiguranja...naime...

u novoj firmi u koju sam dosao pred mejsec dana nisam naglasio da su djeca na meni jer sam racunao da se to podrazumijeva i da ce se prijaviti zdravstveno posto su prijavljena na poreznoj i doslo je vrijeme kada firma treba isplatiti 600 kn po djetetu no ja nisam dobio novce jer kazu da mi djeca nisu prijavljena na zdravstvenom.

Dali to ima ikakve veze sa time sto ja nisam dobio novce i u biti o cemu to ovisi dali cu dobiti novce...tko je pogrijesio sto djeca nisu prijavljena na zdravstveno?

POMOZITE,hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca su u pravilu na zdravstveno prijavljena po onome kome su povjerena na čuvanje i odgoj (uzdržavatelju), a tvoja firma vjerojatno u Pravilniku o radu odnosno u Kolektivnom ugovoru ima odredbu da se dar za djecu isplaćuje onome tko ima djecu prijavlljnu kao članove po sebi...........a inače obveza je roditelja dostaviti firmi matični list i tako to kako bi ista mogla izvršiti prijavu.......dakle pogriješio si najvjerojatnije sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Vjetojatno je tak kak veliš, ali ipak eto, to je razlog zbog kojeg čovjek nije dobio tih 600 kn, i ne samo to, već je to definitivno debilno (btw smislili tako nešto i potpisali tzv sindikati koje plaća taj koji ne dobija) da samo jedan od roditelja (po bilo kojim kriterijima) dobiva taj dar, a drugi je "počarani", dakle jedan može nešto kupiti, a drugi ne. Imaš pravo veliki fut, makar mislim da ti je drugo bilo aprijori na pameti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kad i oni kojima djeca nisu povjerena godinama dobivaju spomenuti iznos puta djece koliko se ima, a na istu djecu potroši manje od 20% ukupnog iznosa, uz neimanje možebitnih daljnih troškova jer obvezu susreta s djecom ispunjavaju ovisno o bioprognozi, dugi na sjeveroistoku, listanju voćaka i sl. svaki drugi vikend po 2h, ako ga ne preskoče. A kako to? Porezna kartica na kojoj se ti podaci mijenjaju ili suglasnošću oba roditelja ili 50:50 ako nisu suglasni :)

 

Nekad država povjeri djecu na zajednički život jednostrano, a ponekad ljudi jednostrano odluče ne voditi računa o temeljnim potrebama djece, ali im ta ista država svejedno nabaci i omanji džeparac- jer su dječica na papiriću :) :) :)

 

Naravno, spomenuti slučaj se sa slučajem u ovom topicu dodiruje samo u temi dara države djeci za sv. Nikolu, ali je zgodan primjer varijanti i varijacija, a nekim čudom se i isplati na račun :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Malo je kasno za odgovor, ali savjet za ubuduće svima koji će možda ovo čitati: Ako vam firma ne isplati 600 u predviđenom terminu, jer niste prijavili u odjelu obračuna plaće u svojoj firmi da je djete prijavljeno na vas, firma vam naknadno, na blagajni može isplatiti taj iznos.

 

Naravno ne u 3 mj sljedeće godine. Mislim da bi se o razumnom roku moglo naširoko raspravljati, ali u krajnjem to je na dobroj volji poslodavca. Mišljenja sam do kraja kalendarske godine. Imali smo takvih slučajeva, pa smo kao firma izašli ljudima u susret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija