Jump to content

zlouporaba odvjetnicke duznosti.


marija_1495

Preporučene objave

Molim necije misljenje o ovome. Ukoliko odvjetnik zastupa klijenta, ciji je ujedno prvi nasljedni red, na stetu klijenta, a kako bi se domogao nasljedstva istoga, cini li taj odvjetnik nekakvo krsenje odvjetnickog moralnog kodeksa ili zlouporabu duznosti? Je li moguce takvog odvjetnika prijaviti Komori i da uistinu snosi neke sankcije? Naime, sin (odvjetnik) uzeo je generalnu punomoc od majke koja ima tesku neurolosku bolest (u prijevodu: sama ne nalazi niti put do wc-a). Proces preuzimanja skrbnistva, koje skrbnistvo valjda pretpostavlja i nekakve obveze, nije proveo. Naprotiv, koristeci se tom generalnom punomoci, bez znanja i svijesti majke poduzeo je pravnu akciju koja je majci sad natovarila na vrat tuzbu za klevetu. Nadalje, u ime majke, poduzima rusenje pravovaljane oporuke kojom je majcin otac, ostavio izvjesno imanje istoj, a koje rusenje oporuke, osim sto je bespredmetno i nije u interesu majcinom. Naime, veliko je pitanje hoce li majka dozivjeti (s obzirom na duljinu trajanja parnica ovdje i njeno zdravstveno stanje) da ikad udje u posjed onoga sto joj je vlastiti otac ostavio. Razumije se, ako ne dozivi, nasljedstvo prelazi na prvi joj nasljedni red - tj. sina odvjetnika.

Ima li itko ideju, moze li se ista napraviti po tom pitanju?

Hvala.

Marija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. No pretpostavljam da je postupak gotovo nemoguce provesti jer je kompliciran, ukljucuje svjedoke, a sudovi sporo rade. Osim toga, morala bih dokazivati svoj pravni interes, sto je isto problematicno, jer je moj interes uglavnom emotivne vrste. Radi se o mojoj teti koje mi je zao.

Dakle, nikakve mogucnosti nema da nemoralnog odvjetnika prijavim Komori? On radi sve po pravilu i propisu, u biti.

Pozdrav

Marija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija