Jump to content

Uvjetna na uvjetnu...


Astra

Preporučene objave

Obiteljsko nasilje se poprilično strogo sankcionira ako se pogleda prosjek osuđivanja za ostala kaznena djela. Zapravo je to jedno od rijetkih kaznenih djela koje se tretira ispravno s kaznama. Kazne zatvora za nasilje u obitelji su sve učestalije jer država želi pokazati koja je važnost zdravog obiteljskog odgoja i života.

 

Vrlo često se za počinitelja odmah određuje pritvor, a onda na suđenju sud izrekne uvjetnu presudu jer obično nakon 10-ak dana zatvora nasilnik se opameti pa moli za oprost i pristaje se ii liječiti ili obećaje da neće više počiniti djelo.

 

Kod povratnika (osoba koje ponovno počine djelo) zatvor je česta pojava pa se ne treba nadati da će Županijski sud potvrditi uvjetnu osodu. On to može i na to se može računati samo ako se radilo baš o blagom obliku naslija (npr. psovke, vrijeđanja i slično). Međutim ako se radilo o težem obliku zlostavljanja (npr. premlaćivanje) zatvor je realnija opcija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

astra609 je napisao:

Koliko ima slučajeva da muž premlati ženu pa nikome ništa...

Znači da su sanše velike da se ponovno dobije uvjetna ?!

 

ima takvih slučajeva ( i obrnutih situacija /žena premlati muža/ i to samo zato što nitko nije prijavio policiji to premlaćivanje..npr. susjedi se prave gluhi, premlaćena osoba nije tražila liječničku, policijsku ili bilo koju drugu pomoć )

 

može se dobiti uvjetna, ovisi o svim okolnostima, razlozima, nije sve uvijek kod tih kaznenih djela isto..razlikuju se od slučaja do slučaja..uz uvjet moguće da se dobije i neka sigurnosna mjera..

 

ide i prekršajni postupak, pa bi to sve skupa trebalo dati nekog rezultata.. u pravilu, ako je došlo do faze premlaćivanja, ponavlja se, rezultati nikakvi..

u zatvoru se usijane glave ipak malo ohlade..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija